Dagens rett

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Gi laksen et ekstra kick i dag

Gi laksen et ekstra kick i dag

Krydder og pepperrot er en fin måte å piffe opp laksesmaken på. Og en fin start på et nytt år.
01 Januar 2022 - 00:00

Du behøver slett ikke bruke oppdrettslaks til årets første fiskemiddag. For har du villaks i fryseren, er du en av verdens heldigste. Hvis ikke, fungerer andre typer fisk veldig godt. Her er det tilberedningen og tilbehøret som gjør susen. 

I denne oppskriften får du dessuten omsetning på det du allerede har i huset, eller i fryseren. 

Krutonger lager du enkelt av gammelt brød.

Slik lager du krutonger

Har du ikke hjertesalat, kan du fint bruke finsnittet isbergsalat, kinakål eller hodekål.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Krydderstekt laks med pepperrot og hjertesalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær laksen i jevne stykker.
  2. Pepper og fennikelfrø knuses lett i en morter, sil av støvet fra krydderne.
  3. Stek laksestykkene på én side med krydder under sterk varme. Fisken skal kun stekes på den ene siden, den andre siden skal ikke varmebehandles.
  4. Rett før servering drysses snittet gressløk, litt friskpresset sitronsaft og olivenolje over fisken.
  5. Hjertesalat vaskes og tørkes fri for vann i en salatslynge eller lignende.
  6. Bland ingrediensene til dressingen og smak til, den skal være sursøt med smak av pepperrot.
  7. Rett før servering blandes salat med dressing og finsnittet bladpersille.
  8. Krutonger drysses på salaten.

TipsHar du ikke hjertesalat, kan du fint bruke finsnittet isbergsalat, kinakål eller hodekål.

Slik lager du krutonger

Her finner du veldig mange oppskrifter på laks, ørret og røye

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Charles Tjessem for Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her