Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Fluer, skitt og rot på Radisson-restauranter

Mattilsynet ikke nådig etter inspeksjoner ved Oslo-hoteller.
12 Mars 2013 - 13:35

I to ferske rapporter kritiserer Mattilsynet forholdene ved restaurantene på Radisson-hotellene på Holbergs plass og i Nydalen i Oslo. Sistnevnte, Circo, måtte stenges midlertidig etter et uanmeldt tilsyn 24. januar.

Restaurant Enzo på Holbergs plass ved Slottet er anbefalt i Michelin-guiden, men Mattilsynet fant mangler ved både renhold, orden og hygiene.

- Det var generelt dårlig renhold på Enzos kjøkken og spesielt tilhørende bakrom. Eksempler på dette er fettete og nedstøvete utstyr- og benkeplater, skitt og støv i hyller og skuffer. Lokalene bærer preg av dårlig vedlikehold, konkluderer Mattilsynet. Det ble også avdekket manglende kontroll av skadedyr.

I kaldmatbuffeten var temperaturen for høy, og det var dårlig renhold på personaltoalettene. Det gjaldt også på kjøkkenet, hvor det ble funnet svært skitne avfallsbeholdere, støvete og med matrester på hyller i rene soner i oppvask, (...) skitne og illeluktende sluker i oppvaskavdelingen (...)

Restaurant Circo måtte stenge på grunn av potensielt helsefarlige forhold.

«Det var gjennomgående dårlig orden og renhold i kjøkkenlokaler og oppvaskavdeling. Innredning var skitten både innvendig og utvendig (...). Det var gamle matrester og inngrodd skitt under benker/kjøledisker, sluk mv. (...) I den ene oppvaskavdelingen var det svartmugg i fugene», skriver Mattilsynet.

Regiondirektør Tarje Hellebust i Radisson Blu hotels bekrefter overfor Dagbladet at han er kjent med innholdet i Mattilsynets rapporter.

- Vi ser alvorlig på dette og tar dette seriøst, og har også rettet opp i det, sier Hellebust.

Restauranten i Nydalen åpnet igjen dagen etter at det ble stengt.
- Det er fint at vi har et mattilsyn som går bransjen i sømmene og ser på disse tingene, slik at vi kan operere med sikker mat i Norge, sier Hellebust.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her