Matkurs og vinkurs

Vinsmaking 28. november i Oslo

Lær å finne riktig vin til julematen
Foto: (svetikd)

Lær å finne riktig vin til julematen

Mat hører julen til, og julemiddagen for mange ett av årets største høydepunkter. Men hva man drikker til er vel så viktig, og med rett valg kan middagen nå nye høyder.
25 Oktober 2022 - 13:14

I tiden som kommer deltar mange av oss i flere selskapeligheter – om det er julebord med jobben, selskap med venner og familie, eller julaften hjemme rundt spisebordet. Mulighetene for både gode og dårlige mat- og drikkekombinasjoner er mange, og det er ikke alltid lett å vite hva man skal servere til ribba, eller hvilken vin som får pinnekjøttet til å skinne. Og bør du drikke vin, eller kanskje heller sider til rakfisken?

Sikkert er det i hvert fall at det ikke alltid være øl, og med mange gode tips fra Lars G. Rein-Helliesen, er det bare å glede seg til årets mange julemåltid.

Sammen med karismatiske og underholdende Lars vil du få smake ulike viner, sider og akevitt, og få forklaringen på hvorfor herlige frisk sider, musserende eller nydelige hvite og elegante røde viner er som skapt for de norske juletradisjonene. Lars gir deg alle tipsene om hva som går perfekt sammen med den flotte, tradisjonsrike julematen, og hva som virkelig kan løfte kvaliteten på det norske julebordet. 

iStock-875253014.jpg [164.32 KB]
(Foto: DragonImages)

Dette blir julen der du virkelig kan briljere med kombinasjonene, for etter denne kvelden står du uten tvil bedre rustet til festlighetene som kommer. I tillegg har du kanskje også fått et tips eller to om hva som bør stå øverst på handlelisten din for Vinmonopolet før jul.  

Ikke gå glipp av denne herlige og lærerike førjulssmakingen. Ta med deg venner, kolleger, kjente og kjære, eller bare noen du syns trenger det, på en uforglemmelig opplevelse.

Lars G. Rein-Helliesen
Lars G. Rein-Helliesen


Foredragsholder Lars G. Rein-Helliesen har i flere tiår sikret gode drikkevarer til folket. Først gjennom sine mange år i restaurantbransjen, og siden 1997 som grunnlegger av vinimportselskapet Gaia Wine & Spirits. Hans enorme kunnskap og engasjement smitter fort over på publikum og byr alltid på underholdende og minneverdige smakinger.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her