Felles fjordsatsing på Grüne Woche

Felles fjordsatsing på Grüne Woche

Fjordfylkene slår på stortromma på Internationale Grüne Woche 20.-29. januar 2012 i Berlin.
08 Desember 2011 - 09:45

Internationale Grüne Woche er en av verdens største forbrukermesser for landbruk, mat og reiseliv. For 25 år på rad har Landbruks- og matdepartementet tatt initiativ til norsk deltakelse, Innovasjon Norge og den norske ambassaden i Berlin som sentrale medspillere.
En egen arbeidsgruppe har plukket ut matprodusenter, overnattingssteder og serveringsbedrifter til et felles framstøt fra Hordaland, Rogaland, Møre og Romsdal og Sogn og Fjordane.

Nå har de fire kokkene Frode Selvaag (Ryfylke), Morten Sjøvik (Rogaland), Nils Nesje (Møre og Romsdal) og Gunnar Nagell Dahl (Hordaland) fått i oppgave av Fjord Norge å samarbeide om å sette sammen smaker som profilerer verdsarv, nasjonale turistveier og gode matopplevelser.

Her er fjordfylkenens meny:
- Klippfisk fra Jakob og Johan Dybvik AS
- Spekelår, spekemør og kokemør av geit, bringebærgele og bringebærsylte fra Melchiorgarden
- Kryddersennep av Flora herbarius fra Gunnabuda fra Longva tek med
- Mat fra reiseruta Fjordstreif: Mølsgraut og Solbærmarmelade fra Den glade Ku, Kraftkar fra Tingvollost, Kremost fra Derinngarden og Choritzo fra Vågen Gård
- Karbonader av rein fra Jotunheimen, produsert av Haugen gardsmat
- Hvit og brun Undredalsost fra Undredalsbui
- Eple og bringebærjuice, Plommedram, Sogn Aqua Vitae og Bringebær Eau de Vie fra Ciderhuset/Balholm
- Marinert laks (krydder, hvitløk, cognac, pors og akevittmarinert) fra Svanøy røykeri
- Eplejuice og Hakastadsider fra Ulvik frukt og cideri
- Mat frå Fyksesund landskapspark: Ramsløkpølse fra Gamlastova gardsrestaurant og Eplechutney fra Steinstø fruktgard
- Pølser, pateer og elg-/viltkarbonader fra Rune Bønes (hentet nylig tre gull i NM i julemat)
- Langtidsmodnet spekeskinke fra Fjellmat i Suldal
- Laks fra Mikals laks
- Hjemmebakt flatbrød, lefse og vaktelegg fra Preikestolen fjellstue
- Tomatsaus fra Smak i Ryfylke
- Honning fra Forsand
- Villsaupølser fra Knut Landsnes, Jelsa
- Kveite fra Sterling White Halibut

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her