–EU støtter simpel «Kina-vin»

–EU støtter simpel «Kina-vin»

Pengestøtte går til produkjon av annenrangs eksportvin, mistenker kinesisk vintopp.
28 August 2012 - 19:11

Wang Zuming, generalsekretær i i den kinesiske vinprodusentforening, CADA (China Alcoholic Drinks Industry Association), retter alvorlige anklager mot EU støtte til unionens vinbønder.

Han mistenker at pengestøtten går til produksjon av dårlig vin for det kinesiske markedet. CADA har merket seg at det selges et stort antall europeiske viner i Kina til ren kostpris. Det stiller de kinesiske vinprodusentene i en vanskelig posisjon, sier Zuming, som er gjengitt i The Drink Business.

LES OGSÅ: Frankrike fremdeles overlegen

Generalsekretæren har bedt den kinesiske regjeringen om å undersøke saken.

LES OGSÅ: Burgund-stolthet solgt til kinesisk casinokonge

Ifølge The Drink Busniess kan det være flere årsaker til Wang Zumings utspill.

Kina produserer i dag 75 prosent av vinen som selges i landet, men andelen er sterkt synkende. Kina importerer stadig mer vin, og i første halvdel av 2012 steg importen med 12 prosent i forhold til i samme periode i fjor. Dette får konsekvenser for Kinas egen produsenter, som det er CADAs oppgave å beskytte, skriver tidsskriftet.

LES OGSÅ: Kina opp på fjerde

Det peker også på solcellepaneler som årsak til den kinesiske bekymringen. CADAs utspill kan være starten på en kinesisk gjengjeldelsesaksjon etter at EU nylig iverksatte undersøkelse av salget av kinesiske solcellepaneler til Europa. Kineserne har i løpet av de siste årene oversvømmet verdensmarkedet med billige paneler til urealistisk lave priser.

Det har fått mange europeiske produsenter til å be EU om å ta affære. USA har allerede startet sin egen granskning av ultrabillige solcellepaneler fra Kina, skriver The Drink Business.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her