Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent
Foto: (Faustino)
Vinsmaking i Oslo

Eksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent

Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
28 Mai 2025 - 08:49

Bodegas Faustino er en av de mest ikoniske og anerkjente vinprodusentene i Rioja, Spania. Vinhuset ble grunnlagt i 1861 av Eleuterio Martínez Arzok, men det var først med Faustino Martínez Pérez de Albéniz, i tredje generasjon, at Bodegas Faustino fikk sitt nåværende navn og startet sin vei mot internasjonal berømmelse.

Vinhuset ligger i Oyón, i Rioja Alavesa med over 650 hektar egne vinmarker – noe som gjør dem en av de største privateide vinmarkseierne i Rioja hvor de kontroll over hele prosessen fra vinmark til flaske. Dette gir enestående konsistens og kvalitet i deres viner.

Smakssenteret Legado Foto: Niqel Young Foster Partners

Faustino I Gran Reserva er vinhusets flaggskip – og en av de mest solgte Gran Reserva-vinene i verden. Den første utgaven kom på markedet på i 1964, så i 2024 feiret de 60 års jubileum av denne vinen. I 2024 lanserte Bodegas Faustino også den første hvite (Blanco) Faustino I Gran Reserva 2019.

Gran Reserva-vinene er laget av minst 50 år gamle vinstokker og på klassisk Rioja-metode. Bare de beste druene blir brukt, og vinen har en imponerende tanninstruktur som gir den et så godt lagringspotensial. Faustino Gran Reserva vinene ble skapt med målet om å eldes gjennom årene, og den ikoniske mørke sandflasken er nettopp laget for å beskytte vinen mot temperaturvariasjoner og lys.

Maru Sampedro gleder seg til å se deg den 15. oktober Foto: Faustino

Denne kvelden tar Export Manager Maru Sampedro turen fra Rioja til Oslo for å guide deg gjennom vinsmakingen og lære deg mer om Bodegas Faustino.  Maru er født og oppvokst i Rioja og har jobbet i vinindustrien hele sin karriere og de siste 7 årene hos Bodegas Faustino.

faustino (1).png [35.39 KB]
Endringer kan forekomme

Bli med oss på denne sjeldne muligheten til å smake på eldre årganger fra en av de mest anerkjente produsentene. Med kun 30 tilgjengelige plasser, er det viktig å være raskt ute med å sikre billettene dine!

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Forsiden akkurat nå
** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle
Matkurs og vinkurs
Winedinner 11. juni i Oslo

Autentiske smaker: Mat og vin fra Italias skjulte perle

Smak 5 viner fra Friuli-Venezia Giuli – et vinområde som fortjener langt mer oppmerksomhet. Du får et bredt spekter av druetyper til 4 smakfulle retter fra en av Oslos mest autentiske italienske restauranter, Vineria Ventidue.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Dagens rett

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene

Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her