Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Foto: (Istock - laughingmango)
Winemakers Dinner i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
18 Mars 2025 - 12:19

Det blir et møte med det ypperste fra Mosel mot det ypperste fra Rheinhessen, der Nedre Foss Gård har komponert en fantastisk fire retters meny til det beste av tysk riesling, valgt ut av vinmakerne selv.

Vakre Nedre Foss Gård er en av Oslos mest populære restauranter, med sine ærverdige lokaler og et kjøkken som vil få rettene til å skinne sammen med vinene. Så denne middagen, arrangert av Record Vinimport i samarbeid med Apéritif, bør du rett og slett ikke gå glipp av!

Markus Molitor overtok farens vingård i 1984 og har siden gjort den til en av Tysklands største og mest betydelige. Han har parseller i samtlige vinmarker i verden største sammenhengende riesling Grand Cru-vinberg, og ingen vinmaker i hele verden har oppnådd så mange 100-poengere for sine viner. Markus Molitor eksellerer i alle kategorier fra tørt til feinherb (halvtørt) og søtt.

Markus ser frem til å møte deg den 23. april Foto: Markus Molitor

Se hva Apéritif mener om Molitors viner

Hans Oliver Spanier er gift med Carolin Spanier-Gillot, og sammen eier de vingårdene Battenfeld-Spanier og Kühling-Gillot. Produksjonen er biodynamisk, og de superkonsentrerte, kompromissløse og jordsmonnspregede vinene er år etter år rangert som årgangens beste, ikke bare i Rheinhessen, men i hele Tyskland.

Hans Oliver skal presentere både viner fra både Battenfeld-Spanier og Kühling-Gillot. Foto: Hans Oliver Spanier

Les mer om Battenfeld Spanier her

Markus og Oliver vil selv fortelle om vingårdenes spennende historie, om de utvalgte vinene, og hvorfor de er som skapt for kveldens meny. Og med kjøkkenet fra Nedre Foss i ryggen kan vi garantere en festaften du sent vil glemme - en winemakers dinner i verdensklasse. Meld deg på!

WMD Molitor Spanier (500 x 600 px) (500 x 800 px).png [130.95 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her