- Dette er mafiametoder

- Dette er mafiametoder

Eieren av Zachariasbryggen i Bergen langer ut mot byens største eiendomsinvestorer etter konkursen i selskapet.
15 September 2013 - 23:14

Etter flere års kamp for å holde selskapet i live, ble Zachariasbryggen AS i forrige uke slått konkurs i Bergen Tingrett. Zachariasbryggen AS fikk et negativt resultat på nærmere 15 millioner kroner i 2012.

Nå raser eieren av Zachariasbryggen, Knut Jørgen Hauge, mot alle parter i konflikten som har preget Bergen de siste årene, skriver dn.no.
Hauge eier bygget, mens tomten er eid av eiendomsinvestorene Geir Hove og Tom Rune Pedersen, som driver Bergen Sentrum Tomteselskap (BST). Hauge har lenge ønsket å kjøpe tomten, men har ikke nådd fram hos investorene.

Nå anklager nå sin største leietaker, Utsikten Resturantdrift ved driver Tom Greni, for å ha samarbeidet med Hove og Pedersen om å drive ham i konkurs. Hauge sier til avisa at hele tapet hans har bakgrunn i at Greni sluttet å betale leie i 2011.

Han mener Tom Rune Pedersen og Geir Hove står bak det han kaller en finansiell voldtekt, med Greni som nyttig idiot.

Greni karakteriserer anklagene som sludder og vås. Han sier Utsiktens konflikt med Zachariasbryggen startet i desember 2011, etter at Zachariasbryggen as hadde bygget opp et tap på 34 mill.

- Jeg forstår ikke hvordan vi, med et leienivå på 6 mill i året inntil i år, der det til overmål er et rettsforlik på en fast omsetningsprosent i leie, kan ha bidratt til Zachariasbryggens underskudd. En voldgiftsdom fra desember 2012 slår fast at det er byggkontrakten som gjelder mellom partene, og Utsikten har betalt fullt ut etter denne, sier han.

Greni mener Hauge selv er skyld i tapene på Zachariasbryggen.

Gjennom sine advokater avvsier også Hove og Pedersen Hauges på det sterkeste. De sier til avisa at verken Utsikten eller Tom Greni er forbundet med eller kontrollert av BST eller personene bak BST.

LES OGSÅ: Utelivskonger konkurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La juletorsken få en ekstra julete vri
Dagens rett
Stekt torsk med appelsinsaus og potetmos

La juletorsken få en ekstra julete vri

Torsk, appelsin og fennikel gir alene julestemning i huset. Om du ikke er blant dem som spiser torsk på julaften, smaker den godt gjennom hele jula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her