David Lynch lager design for Dom Pérignon

David Lynch lager design for Dom Pérignon

Filmprodusenten David Lynch i Hollywood samarbeider med Dom Pérignon om å lage et spesielt design for to av husets årgangschampagner.
26 Juli 2012 - 15:08

David Lynch er fremfor alt kjent for sine surrealistiske filmer som Eraserhead, Blue Velvet og Mulholland Drive, samt TV-serien Twin Peaks.

“The Power of Creation” som det nye designet kalles, er utviklet av David Lynch og hans effektmaker, Gary D’Amico.

De to tilbrakte to dager i et filmstudio i California. Der eksperimenterte de med fakler, røykmaskiner og lyseffekter for å komme frem til det endelige flaskedesignet.

Lynch er den andre nålevende artist, etter fotograf og Chanels kreative sjef, Karl Lagerfeld, som jobber direkte med champagnehuset.

Den eksentriske filmprodusenten har også laget et ekstraordinært design for for 10 flasker Dom Pérignon 2000 dobbelmagnum og 10 flasker Rosé 1998 dobbelmagnum.

Som kjent for den suksessrike, men rimelig spesielle TV-dramaet Twin Peaks, erkjenner Lynch at han liker å gjøre slike kommersielle oppgaver nå og da. Det gir ham mulighet til å eksperimentere med ny teknologi.

Det nye designet ble denne uken presentert i Los Angeles. Til stede var også Dom Pérignons kjellermester, Richard Geoffroy.

De teatralske gaveeskene er bundet med silkebånd i begge ender, hvilket illuderer et oppløftet sceneteppe over de kunstneriske silhuettene i boksen.

Det berensete opplaget med "Power of Creation"-flaskene vil være tilgjengelig i Storbritannia fra midten av oktober. Pris vil bli omlag £120 for Dom Pérignon 2003 og £240 for Rosé 2000.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her