Dagens rett

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret
Foto: (Lilechka75)

Smaken av norsk sommer er søt nypotet og røkt ørret

God både varm eller kald. Sittende til bords eller pakket med til piknik. I regnvær eller godvær. Prøv den du også.
07 Juni 2021 - 23:00

Svært få ting sier norsk sommer som nypoteter. Disse ferske og gyllne smaksbombene er en delikatesse som fortjener å spille hovedrollen på tallerkenen når de endelig er i sesong. Og i denne salaten får de lov til å boltre seg.

Om årets nypoteter lar vente på seg, er det lov å jukse med små importpoteter. 

Potetsalat er perfekt middagssalat enten det er full sommer, eller mer vårlig. Denne vrien gir nemlig god smaksfylde. Oljebaserte potetsalater er ofte mer delikate og allsidige enn sin kremede motpart, og hever den gode smaken av nypotet, heller enn å maskere den. Servert lune, trekker potetene til seg smaken av den deilige vinaigretten og de friske urtene, og skaper store smaksopplevelser. 

I denne oppskriften kan du virkelig forvente en symfoni av smaker der røkt ørret, salte kapers, syrlig dressing og frisk dill bringes sammen av de litt søte, jordlige og aldeles nydelige nypotetene. Dette er en oppskrift du bare må prøve.

Finn flere tips og oppskrifter med nypotet her

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Lun nypotetsalat med røkt ørret

Fremgangsmåte

Kok opp potetene i en stor kjele med godt saltet vann. Ta tiden fra vannet koker, og la potetene koke i 10-15 minutter til de er møre.

Mens potene koker, visper du sammen alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper, sett til side.

Sil vannet av potetene når de er møre, og skyll potetene raskt i iskaldt vann til de er håndterlige. Del potetene i to, og plasser i en salatbolle, sammen med rødløk og ørret. Hell dressingen over i salatbollen, og bland godt. Server salaten lun, med litt ekstra kapers og dilltopper til pynt. 

Har du lyst til å gjøre noe annet med ørreten så se her

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer
+
Tester

De aller beste sterke nyhetene i mars er fra to sherryporteføljer

Men også noen spennende tilskudd på romfronten, samt noen gode belgiske øl - i alu-bokser - perfekt timet for påsken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede
+
Tester

Spesialpol: Sjeldne whiskyer for den som har det meste allerede

Sjelden whisky er etterspurt og kommer derfor med en solid prislapp. Derfor havner mange i samlinger eller kanskje som spleis blant entusiastene. I marsslippet er det flere kandidater.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Topp chablis til skrei på 161 pol
+
Godbiter i pollisten

Topp chablis til skrei på 161 pol

Denne strålende chablisen kan ikke vente til å slå følge med full skreipakke. Sikre deg flaskene nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris
+
Ukens vin

Bli kjent med en «ny» druesort fra Piemonte - og det til en veldig god pris

Albarossa er en glemt krysning, som velfortjent har fått fornyet interesse. Godt nytt for alle som elsker barbera.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå starter sesongen for å lage og spise (kanel)boller ute
Ukens kake

Nå starter sesongen for å lage og spise (kanel)boller ute

Kanelboller er nok den bollesorten som nytes hyppigst i dag. Aller best smaker de nystekte utendørs på pinne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her