Coca-Cola på flis

Fabrikken på Lørenskog den første i Europa med fjernvarme.
09 Mai 2011 - 12:32

Som første Coca-Cola-anlegg i Europa, er fabrikken på Lørenskog nå tilkoblet et offentlig fjernvarmeanlegg. Lokalene skal varmes med totalt 10 000 MWh per år gjennom fornybar flisfyring, melder selskapet.

Energien kommer fra Akershus Energis fjernvarmeanlegg på Robsrud, hvor to biokjeler brenner flis fra skogen i regionen. Fjernvarmesentralen er tilpasset forbrenning av restprodukter som ikke brukes i treindustrien eller ved tradisjonell tømmerdrift.

Det 120 grader varme vannet brukes til å varme opp prosessvannet, som igjen varmer opp alt vann som benyttes på fabrikken til både daglig drift og oppvarming av bygninger.

- Dette er en viktig milepæl i arbeidet vårt mot en mest mulig bærekraftig operasjon, uttaler Kris Moortgat i Coca-Cola Enterprises. Han har ansvar for supply chain og produksjon i Belgia, Nederland, Luxembourg, Sverige og Norge.

Bruken av fjernvarme reduserer Coca-Cola-fabrikkens forbruk av fossilt brensel. Forbruket av fornybare energikilder øker med inntil 50 prosent (10.000 MWh) i løpet av et år.

Energien som nå skal leveres til Coca-Cola, tilsvarer 500 husstander. Dette vil redusere CO2-utslippene i Lørenskog med rundt 3 prosent per år.

Coca-Cola Norge har som mål å redusere CO2-utslippene med 15 prosent innen 2020, sammenlignet med 2007-nivået. Et annet mål er at 20 prosent av selskapets energibruk innen 2020 skal stamme fra lav karbon- eller fornybare energikilder.
Feirer jubileum

8. mai feirer Coca-Cola 125-årsjubileum. Det skal markeres i alle de 206 landene hvor drikken selges - også i Norge.
- Vi vil benytte denne muligheten til å takke alle der ute, ikke minst alle våre trofaste tilhengere, som har vært med på å gjøre Coca-Cola til den ikoniske merkevaren det er i dag. Selv om flaskene har endret seg siden den første konturflasken, er både den hemmelige oppskriften og merkevaren den samme nå som da det hele startet opp i en bakgård i Atlanta for 125 år siden, sier kommunikasjonsdirektør Stein Rømmerud.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå
Ukens drink
El Presidente

Denne cubanske klassikeren smaker perfekt nå

Når sesongen for mojito og andre leskende drinker er langt unna, trengs mer smak i romdrinken.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse
Dagens rett

Vegetarburgere går i en egen mage når de er så gode som disse

Det er slett ikke så vanskelig å lage gode velsmakende vegetarretter - prøv denne nydelige burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen
Dagens rett
Oksehalesuppe

Vart opp med en kraftpakke av en oksehalesuppe denne helgen

Denne klassiske suppen lager seg selv mens du nyter helgefreden, er på skitur eller gjør unna de siste innkjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen
Dagens rett

Disse biffspydene skaper en knallstart på helgen

Nydelig mørt biffkjøtt med en asiatisk vri - slik skal fredagsmiddagen være.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret
Dagens rett

Fylt fiskefilet skaper stor matglede og særlig med dette tilbehøret

Hvilken fiskefilet du velger, er hipp som happ, bare den er hvit og villfanget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her