Det er særlig hvitløk og chili som setter ekstra god smak sammen med den varme olivenoljen. Og det trengs, for pak choy er ikke så smaksintens i seg selv. Det er sprøheten den er ettertraktet for, og en sprøhet den beholder også etter varmebehandling.
Dagens rett
Pak choy med chili, sesamfrø og sprø hvitløk
Foto: (Adela Srinivasan)
Dette er det perfekte tilbehør til alt fra fisk til kjøtt og vegetar
Pak choy er blitt en stadig vanligere grønnsak i butikkhyllene, og godt er det for den egner seg utmerket til steking og trives i sterkt lag.
01 Desember 2022 - 00:00
Pak choy med chili, sesamfrø og sprø hvitløk
Fremgangsmåte
- Pak choy deles i båter på langs.
- Skyll og tørk med kjøkkenpapir.
- Varm olivenolje i en vid gryte eller wokpanne.
- Tilsett hvitløk og stek til den er gyllen og sprø, 2-3 minutter. Ta den opp og sett til side.
- Ha chili i oljen i pannen og la den surre 1 minutt.
- Ha grønnsakene oppi.
- Smak til med salt og pepper samt soyasaus og bland godt.
- La steke videre et par minutter.
- Ha grønnsakene på et varmt serveringsfat og dryss hvitløken og sesamfrøene over til slutt.
Se andre oppskrifter med pak choy
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 252.50 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå