Selv om baconet faktisk er overflødig, er det samtidig akkurat det som mangler i en salat som cæsar. Og mye bedre enn kylling. Ristede valnøtter er forresten et alternativ for den som ikke vil ha kjøtt.
Dagens rett
Foto: (Farknot_Architect)
En ekte cæsarsalat lages uten kjøtt, men du verden hvor godt den smaker med litt bacon
Alt blir bedre med bacon, sies det. En cæsarsalat er intet unntak.
29 Januar 2024 - 00:00
Ekte cæsarsalat - men med bacon
Fremgangsmåte
- Ha salaten klar i en stor bolle i kjøleskapet.
- Sprøstek bacon og legg på tørkepapir.
Krutonger: - Forvarm ovnen til 160 °C.
- Bland sammen hvitløk, olje og smør i en gryte.
- Varm opp smørblandingen til det bobler.
- Ta så gryta vekk fra kokeplaten.
- Hell smørblandingen over i en bolle og tilsett brødterningene.
- La de trekke til seg smørblandingen før de legges på et stekebrett.
- Stek dem i ovnen til krutongene er gylne.
- Dressing:
- Pisk eggeplommene i en stor metallbolle.
- Rør i hvitløk, sennep og sitronsaft, men bare en ting om gangen.
- Pisk i olivenolje, først bare noen dråpen, deretter litt og litt olje om gangen. Pisk hele tiden.
- Rør i ansjosfiletene og halvparten av parmesanosten.
- Bland salatbladene sammen med dressingen i en stor bolle.
- Serveres på tallerker med krutonger, parmesanost, sprøstekte baconskiver og godt med nykvernet sort pepper.
Vi byr på flere varianter av cæsarsalat
Her finner du mange flere oppskrifter på deilige salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
Forsiden akkurat nå