Rike kinesiske forretningsfolk kjøper opp det ene fornemme vinslott etter det andre i Bordeaux. Selv den kinesiske regjeringen har sikret seg et, Château de Viaud, gjennom det statseide selskapet Cofco.
Men "invasjonen" fra øst møter bemerkelsesverdig liten motstand i den tradisjonsrike regionen, melder vinavisen.dk, som siterer avisen The Sydney Morning Herald.
Mange slottseiere kjemper nemlig en hard kamp for å beholde eiendommer som ofte har vært i familiers eie i flere hundre år.
I 2009 falt eksporten av Bordeaux-vin til USA og Storbritannia med henholdsvis 23 og 25 prosent som følge av finanskrisen. Kombinasjonen med økende konkurranse fra Australia, Amerika og Sør-Afrika, tærer hardt på slottseiernes pengepung.
Derfor er det vanskelig å finne slottseiere som ikke vil selge til den riktige prisen. Og den riktige prisen er akkurat den kineserne vil betale, sier eieren av Château de Malle, Henri de Bournazel, til den avisen. Den slår fast at mange eiere i i Bordeaux nærmest betrakter kineserne som distriktets redningsmenn.
Investorene legger store summer i de gamle vinslottene, og det forventes at dette vil føre til enda større eksport til Kina. I 2010 steg eksporten med hele 68 prosent, og Asia konsumerer nå mest Bordeaux-vin i verden, bare slått av Frankrike.
Like fullt advares det mot at kineserne og deres begrensede kunnskap om vin på sikt kan ødelegge distriktets rykte, skriver The Sunday Morning Herald og gjengir skrekkhistorier om forretningsfolk fra Midtens rike som drikker vin til 15.000 kroner flasken fra shotglass - "on the rocks".