Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker
Foto: (Istock - Okssi68)
Vinsmaking i Oslo

Bli med på en helt gresk aften med masse gode smaker

Den 18. september inviterer vi deg til en smakfull opplevelse hvor fem viner fra Hellas kombineres med delikate småretter fra ASIA Aker Brygge.
08 August 2024 - 07:52

Når vi inviterer til en "helt gresk" aften, tenker du kanskje at dette kommer til å bli en helt uforståelig kveld. Men tvert imot! Med Sebastian Bredal og Annika Groven fra Symposium Wines som guider deg gjennom kvelden, vil du sitte igjen med et stort smil om munn og verdifull kunnskap om gresk vin. Sebastian Bredal er en av rundt 400 i verden som kan titulere seg som Master of Wine - den mest prestisjefylte vinutdannelsen globalt. Annika har over 25 års erfaring fra bransjen og jobber til daglig tett med produsentene som er representert denne kvelden, så det er trygt å si at du får to førsteklasses lærere som skal presente vinene fra de anerkjente greske produsentene Kir-Yanni og Domaine Sigalas.

Kir-Yanni ble etablert i 1997 med mål om å realisere det fulle potensialet til xinomavro-druen. Vingårdene ligger i Naoussa og Amyndeon, nordvest i Makedonia. Til tross for utfordringer som phylloxera og krig, har Naoussa oppnådd status som PDO (beskyttet opprinnelsesbetegnelse), og er sammen med Amyndeon de eneste appellasjonene i Hellas som krever 100 prosent xinomavro. Disse vinene har en friskhet og tanninstruktur som minner om Nebbiolo fra Piemonte eller pinot noir fra Burgund. I det kjøligere Amyndeon-området produseres friske hvitviner på assyrtiko, malagouzia, chardonnay og sauvignon blanc, samt en enestående rosé på xinomavro fra over 60 år gamle vinstokker.

Domaine Sigalas, et anerkjent vinhus på den naturskjønne øya Santorini, er kjent for sin dedikasjon til druesorter som trives i øyas unike terroir. Vinhuset er spesielt berømt for sine hvitviner laget av assyrtiko, som trives i Santorinis vulkanske jord og solrike klima. Disse vinene er kjent for sin friskhet, mineralitet og tydelige uttrykk av øyas terroir. Domaine Sigalas produserer også røde viner på mavrotragano-druen, som viser det beste av denne sortens potensial.

Helt gresk.png [33.57 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde i fra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde i fra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter
+
Tester

De har laget den beste sideren blant septembernyhetene som er dominert av norske produkter

Bak Eiane Gard i Rogaland står paret Jon Eiane Brandal og Elodie Musso. Sammen lager de en rekke knallgode og nytenkende sider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fedje er også en whiskydestinasjon
+

Fedje er også en whiskydestinasjon

På den lille og fraflytningstruede øya Fedje som ligger ca 2,5 timers reise utenfor Bergen, er luften fylt mer flere dufter enn salt sjø. I november lanseres deres første whisky.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio
Winedinner 05. november i Oslo

7 spanske viner kombinert med nydelig mat fra Bon Lio

Den 5. november kan du bli med på en helt unik mat og vinopplevelse! Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Bon Lio disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast
Dagens rett

Helgens beste forrett eller smårett: Krabbesalat med god dressing på toast

Innmaten fra et krabbeskjell blir til en lekker forrett eller smårett på null-komma-null.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her