Billig Bordeaux øker i Australia

Eksport av billig Bordeaux til Australia er i sterk økning. Men det gjør lite utslag i australske vinvaner.
Redaksjonen
29 Mars 2007 - 09:00

Pressebyrået AFP skriver at bordeauxeksporten til Australia har skutt i været det siste året. Importen av billig Bordeaux har økt med 65 prosent.

Økningen forklares med at markedet er mer utdannet og at konsumentene ønsker seg noe "annerledes". Samtidig er Frankrike i stand til å produsere fruktigere viner som passer det australske folket.

Minimum
Men i følge statistikker bør ikke franskmennene være så opprømte.Og Australia trenger ikke være for bekymret for sin egen produksjon. For vinimporten er fortsatt på et minimum. Dette henger sammen med et strengt avgiftsnivå og at konsumentene helst vil ha vin produsert i hjemlandet.

I fjor importerte Australia 30 millioner liter vin. Det er mindre enn 5 prosent av hva innbyggerne drakk totalt.

- Når du starter på null er det lett å si at det har vært en stor økning, sier David Skalli i konsulentbyrået Skalli and Rein. Han mener dessuten at Australia er et ikke-område for franskmennene.

Ikke økonomisk
- Bortsett fra Champagne har jeg ikke sett en eneste flaske franske vin i Australia. Og på lang sikt, med tanke på avgifter og fraktkostnader, så er det ikke økonomi i å selge billige Bordeaux-viner hit.

- En fransk cabernet sauvignon i billig-segmentet kan rett og slett ikke konkurrere med en tilsvarende vin fra et annet sted i verden. Slike viner gir Bordeaux et dårlig rykte, sier Skalli til decanter.com.

Han poengterer også at verdien på fransk eksport til Australia bare var på 30 millioner euro i fjor.

- Hvis en fransk klient kom til meg for å få råd om hvordan de skal selge franske vin i Australia ville jeg satt meg ned og snakket med dem. Jeg ville fått dem til å se på andre markeder i stedet. De ville hatt en bedre sjanse i Vietnam, sier Skalli.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt
Ukens drink

Årets festcocktail er med knusktørr musserende og en skvett akevitt

Ønsk det nye året velkommen med den mest elegante av alle drinker: Champagnecocktail. Men som her har fått en vri ved å bruke akevitt i stedet for cognac.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Guide
Oppskrifter med kalkun

Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen

Om du ikke har din egen vri på nyttårskalkunen, bare har glemt hvordan du gjorde det i fjor eller vil gjøre noe helt nytt i år, finner du oppskriftene her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekkert kan en laksefilet serveres
Dagens rett

Så lekkert kan en laksefilet serveres

Med både krydder og sprøstekt skinn og et luftig rødbeteskum forvandles en lakseside til den lekreste rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 06. januar i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser. Sjekk ut de 10 utvalgte vinene som blir servert!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen
Dagens rett

Kalvefilet i gressløkssaus smaker ekstra lekkert etter all julematen

Kalvefilet er noe av det beste du kan servere og med denne sausen til blir det fest for smaksløkene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her