Avduket nye Chianti Classico

Avduket nye Chianti Classico

Stor ståhei da resultatet av Chianti Classicos ekstreme makeover ble presentert i Firenze.
05 Mars 2013 - 11:10

Etter to års arbeid var det i forrige uke tid for å vise fram "merkevaren" Chianti Classico i ny drakt. 150 journalister fra 30 land var til stede da en ny logo, etikettdesign og – ikke minst – en ny klassifisering ble avduket i Firenze. Det skriver bransjenettstedet Civiltà del bere.

Den nye klassifiseringen har fått navnet Gran Selezione. Den skal etter planen stå for sju prosent av produksjonen i Chianti Classico, og blir betegnelsen på områdets beste og strengest utvalgte viner, derav navnet. Disse elitevinene skal kun inneholde saften fra druer som er høstet innenfor Chianti Classicos grenser. De skal lagres i minst 30 måneder hvorav tre i flaske.

Kravene til Riserva - den opprinnelige toppklassifiseringen - er også blitt strengere. Disse vinene kan nå selges først etter 24 måneder.

I tillegg skal reglene for produksjon av Riserva, som til nå har stått for 30 prosent av produksjonen og 40 prosent av inntektene, endres. Nå må produsentene på et tidligere stadium avgjøre hvilke druer som skal benyttes til ulike viner når de søker om godkjenning.

På pressekonferansen ble også Chianti Classicos svarte hane - Gallo Nero - vist fram i ny drakt. I tillegg til at logoen blir ny, skal hanen flyttes fra toppen av korken til flaskehalsen.

Eksporten av Chianti Classico har økt kraftig i løpet av de siste årene. I 2012 gjorde salget til utlandet et kraftig byks, og Canada var landet som økte importen aller mest.

LES OGSÅ: Gallo Negro til stylist

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj
Dagens rett
Janssons fristelse

Gjør som svenskene, server denne klassikeren til julefrokost eller -lunsj

Det er ingen grunn til å fortelle familiens mest følsomme at det er ansjos i denne potetgratengen. De vil garantert elske den.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her