Andebryst er usedvanlig smaksrikt kjøtt, men må stekes perfekt for at det skal bli perfekt. Siden det er så mye smak i kjøttet, kan tilbehøret være enkelt. Her er det asiatiskinspirert, for and er noe som i hvert fall det kinesiske kjøkken perfeksjonerer.
Dagens rett

Foto: (a-lesa)
Slik steker du andebryst perfekt
Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen.
24 Mai 2025 - 00:00
Asiatisk andebryst

Fremgangsmåte
- Rut andebrystet i fettet med en skarp kniv og brun kjøttet på alle sider i en tørr stekepanne.
- Etterstek i ovn ved 80 grader til kjernetemperaturen er 56 grader (bruk steketermometer).
- Tilbehør: Skjær squashen i biter (gjerne i fasong hvis du vil gjøre det ekstra fint).
- Kok squash, eddik, smør og sukker i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
- Bland kraft, soyasaus og limesaft og kok sakte inn til du har 4-5 dl ferdig saus.
- Serveres med ris eller potetmos.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 244.90 kr Basisutvalget90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 249.90 kr Bestillingsutvalget86 POENG
Forsiden akkurat nå