Siden andebrystet har mye utvendig fett, skal det godt gjøres å steke det tørt. Likevel er det viktig å passe på, for perfekt stekt kjøtt betyr at det er bare såvidt varmebehandlet i midten. Husk å ta vare på fettet som danner seg i stekepannen, for det er veldig holdbart i kjøleskapet og veldig godt til å steke potet i ved en senere anledning. For i denne oppskriften er det søtpotetmos som gjelder.
Dagens rett
Foto: (Jarle Nyttingnes)
Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.
11 Oktober 2024 - 23:00
Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott
Fremgangsmåte
- Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.
- Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.
- Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.
- Søtpotetmos:
- Skrell søtpoteter og mandelpoteter. Del de opp i like store biter og ha de i en kasserolle, dekk med usaltet vann og kok dem møre, sammen med vaniljestangen som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene.
- Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.
- Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .
- Rødløkskompott:
- La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen.
- Ha den finsnittede nepen i rødløksblandingen og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.
- Grønnsaker: Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
92 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå