Alle får skjenke-ja

Alle får skjenke-ja

Ingen skal risikere å tørke ut på den nye restaurantbrygga i Drammen.
30 April 2012 - 18:41

Minst fem vannhull står klar nåe det nye restaurantkomplekset på brygga i Drammen åpner til sommeren.

Rådmannen anbefaler at det gis bevilling for alle søkerne som til sammen får plass til hele 1252 restaurantgjester, skriver dt.no.

Det er hektisk byggeaktivitet på brygga i Drammen, hvor fasaden mot Vesterelva ikke blir til å kjenne igjen når sommeren kommer. Her blir det servering bokstavelig talt i høyden. Og det fra flere restauranter som langt overgår dagens sentrumsetablissementer i størrelse.

Størst av de største (i kvadrat og sitteplasser sammenlagt) blir Paa Brygga, som utelivskongene Freddy Thorbjørnsen (58) og Petter Eriksen (52) står bak. Her får gjestene boltre seg på hele 444 kvadratmeter over to etasjer. Kapasiteten vil bli på totalt 270 gjesteplasser, hvorav 120 på uteserveringen.

Vegg i vegg blir det plass til 260 gjester (ti utendørs) når firmaet Mansion Group, med Morten Sundbye (29) som bevillingshaver, åpner restauranten La Mancha Tapas. Arealet tilsvarer et par eneboliger: 285 kvadratmeter.

OMG Norway A/S satser også stort i det nye restaurantkomplekset med til sammen 300 gjesteplasser fordelt på 321 kvadratmeter. Kai Roger Larsen (30) er overfor formannskapet oppgitt som styrer av bevillingen for etablissementet som får navn som eierselskapet: OMG Norway.

I likhet med Thorbjørnsen og Eriksen er Ole Duenes (46) en erfaren operatør i byens restaurantmiljø. Duenes skal styre skjenkebevillingen i Restaurant 13, med totalt 250 gjesteplasser over 454 kvadratmeter.

Den femte bevillingssøkeren i dagens formannskapsmøte er DCS A/S som står bak bevertningsstedet D-Coffee and Stuff. Her vil 122 personer kunne trakteres over et areal på 304 kvadratmeter. Jeanette Duenes og Tore William Arvesen er henholdsvis bevillingshaver og stedfortredende bevillingshaver.

Mellom alle søknadene fra restaurantkomplekset på brygga vil politikerne etter alt å dømme også si ja til skjenking av øl og vin hos nyetablereren Torp Pizza (tidligere Tommeliten) langs Sarpsborgveien. Charli og Amil Adam står bak den nye pizzarestauranten på Torp.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her