6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Foto: (Istock - pidjoe)
Winemakers Dinner i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
04 Desember 2024 - 09:54

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse. Denne kvelden vil kjøkkensjef Damien Prescod, sette sammen en 5-retters meny som perfekt passer til vinene fra de anerkjente tyske vinprodusentene, Mathern og Shcott. Mathern og Schott er to vinprodusenter som begge holder til i Nahe regionen i Tyskland.

Mathern ble etablert i 1907 og har vinmarker i Niederhausens beste og mest berømte vinmark, Hermannshöhle. Niederhausen er en liten by og omringet av bratte skråninger dannet av vulkaner for millioner av år siden, som gir gode forutsetningene for vinproduksjon. De arbeider hardt i vinmarken hver eneste dag for å gjøre det mulig å produsere viner av høy kvalitet, men til en fornuftig pris. Fra slutten av 1950-årene ble hver årgang tappet på flaske og ikke lenger solgt på fat, noe som den gang representerte en banebrytende suksess. I 2024 ble de kåret til årets oppdagelse av Vinum Wine Guide - en prestisjefull pris.

Alltid god mat og stemning på Klosteret Foto: Klosteret

Denne kvelden er det den nyoppdagede stjernen, Henning Mathern, som tar turen til Klosteret for å dele sine viner og erfaringer med dere. Henning Mathern fullførte sine studier i vinproduksjon og ønologi ved Geisenheim, det mest anerkjente universitetet innen vin, i februar 2024. Han har mye erfaring fra lærlingperioder i verdensberømte riesling-vingårder, samt ulike praksisopphold både nasjonalt og internasjonalt. I 2020 tok han over det fulle ansvaret for vingården, og fra og med 2021 har han vært den eneste kjellermesteren.

Henning Mathern tar turen til Klosteret den 20. februar Foto: Mathern

Henning tar også med seg sin gode venn og nabo Michel Schott. Michel skal servere og fortelle om sin Sonnenberg Spätburgunder, laget av inntil 50 år gamle vinstokker som vokser på vulkansk skifer og den velkjente røde (fylitt) skiferjorden, som bidrar til kraftige viner med høy mineralitet. Vinproduksjon ligger i familiens blod. I 1959 tappet Friedrich Edwin og Liesel Schott sin første vinflaske, og i dag, to generasjoner senere, drives vingården av brødrene Michel og Benny Schott.

Mathern (1).png [45.86 KB]
Endringer kan forekomme

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her