6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Foto: (Klosteret)
Winemakers Dinner i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.
03 Februar 2025 - 09:00

Klosteret trenger knapt noen presentasjon siden restauranten har vært en gastronomisk perle siden åpningen i 1992. Konseptet er mat av sesongens beste råvarer – og med en utrolig god evne til å matche maten til vinen. Med en lun atmosfære og en eksepsjonelle kokker, er dette en restaurant hvor du garantert får en minneverdig opplevelse. Denne kvelden vil kjøkkensjef Damien Prescod, sette sammen en 5-retters meny som perfekt passer til vinene fra de anerkjente tyske vinprodusentene, Mathern og Shcott. Mathern og Schott er to vinprodusenter som begge holder til i Nahe regionen i Tyskland.

Mathern ble etablert i 1907 og har vinmarker i Niederhausens beste og mest berømte vinmark, Hermannshöhle. Niederhausen er en liten by og omringet av bratte skråninger dannet av vulkaner for millioner av år siden, som gir gode forutsetningene for vinproduksjon. De arbeider hardt i vinmarken hver eneste dag for å gjøre det mulig å produsere viner av høy kvalitet, men til en fornuftig pris. Fra slutten av 1950-årene ble hver årgang tappet på flaske og ikke lenger solgt på fat, noe som den gang representerte en banebrytende suksess. I 2024 ble de kåret til årets oppdagelse av Vinum Wine Guide - en prestisjefull pris.

Alltid god mat og stemning på Klosteret Foto: Klosteret

Denne kvelden er det den nyoppdagede stjernen, Henning Mathern, som tar turen til Klosteret for å dele sine viner og erfaringer med dere. Henning Mathern fullførte sine studier i vinproduksjon og ønologi ved Geisenheim, det mest anerkjente universitetet innen vin, i februar 2024. Han har mye erfaring fra lærlingperioder i verdensberømte riesling-vingårder, samt ulike praksisopphold både nasjonalt og internasjonalt. I 2020 tok han over det fulle ansvaret for vingården, og fra og med 2021 har han vært den eneste kjellermesteren.

Henning Mathern tar turen til Klosteret den 20. februar Foto: Mathern

Henning tar også med seg sin gode venn og nabo Michel Schott. Michel skal servere og fortelle om sin Sonnenberg Spätburgunder, laget av inntil 50 år gamle vinstokker som vokser på vulkansk skifer og den velkjente røde (fylitt) skiferjorden, som bidrar til kraftige viner med høy mineralitet. Vinproduksjon ligger i familiens blod. I 1959 tappet Friedrich Edwin og Liesel Schott sin første vinflaske, og i dag, to generasjoner senere, drives vingården av brødrene Michel og Benny Schott.

Mathern (1).png [45.86 KB]
Endringer kan forekomme

Gå ikke glipp av denne utrolige middagen - ta med deg din kjære, venner og kolleger på en uforglemmelig opplevelse!

Allergi
Hvis du har allergier er du nødt til å melde ifra om dette senest en uke i forveien. Har du bestilt plass for flere, står du ansvarlig for å melde ifra om noen i gruppen har allergi. Allergier må sendes på e-post til kurs@aperitif.no

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort. Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Hold deg oppdatert på alle våre nye kurs og få nyttig informasjon ved å melde deg på vårt nyhetsbrev!

Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her