Skotsk maltwhisky er høyt elsket av mange, og de siste tiårene har vært en gullalder for alle whiskyelskere med en rekke herlige gyldne dråper å velge mellom.
Gjennom flere år har destilleriene laget single maltwhiskyer med aldersbetegnelse, men noen ganger er selv ikke en aldersbetegnelse godt nok når destillatørene ønsker å lage noe helt spesielt.
Denne kvelden har du en enestående mulighet til å smake en rekke elegante og særegne skotske maltwhiskyer sammen med Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile.
Bli med på årets store whiskysmaking
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Unike whiskyer
Få typer brennevin, om noen, har nemlig den samme bredden og kompleksiteten i smaksuttrykk som det whisky har, og dette har fått destillatørene til å lage spesialtapninger av sine hjertebarn.
Spesialwhiskyene med navn som Blasda, Peaty Tang, Spice King og Superstition, gir destillatørene muligheten til å komme opp med helt nye og spennende smaker som du vanligvis ikke ville ha funnet i en standardwhisky fra samme destilleri.
Her kan du finne såvel kraftfulle whiskyer med masse røyk fra destillerier som vanligvis ikke har stort røykpreg, som elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer og spesielle fataromaer.
Dette er en smaking alle whiskyentusiaster bør få med seg for du vil helt klart få noen store overraskelser og store smaksopplevelser i løpet av kvelden.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på smakingen her
Flytende gull
Dette er bare et av navnene som er blitt gitt whisky opp gjennom årene, og denne kvelden kan du selv kjenne den store kompleksiteten og elegansen som finnes i whisky.
Det er Norges fremste whiskyekspert, Chris Maile, som lærer deg mer om hva som kjennetegner de forskjellige whiskyer.
Han vil også lære deg hvordan du får enda mer ut av dine favorittwhiskyer i det vi smaker og diskuterer de edle dråpene.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Maile">Les mer om Chris Maile her
Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.
Dette er hva du får smake denne kvelden:
• Wemyss Malts Spice King, ca kr 550,00 (lanseres i Norge i januar 2012)
• Wemyss Malts Peat Chimney, ca kr 550,00 (lanseres i Norge i januar 2012)
Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte whiskyene.
• Meld deg på her (klikk)
Kurset er nå avholdt, men vi holder ukentlige smakinger over forskjellige temaer.
• Se alle de spennende kursene her
Tid: Mandag 23. januar 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.
Påmeldingen er bindende.
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
Avbestillingsfrist: 15.01.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til
kurs@aperitif.no Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS
- klikk her.
Keeper of the Quaich Denne kvelden skal Chris Maile være vår guide til disse utsøkte whiskyene.
Chris Maile er av skotsk herkomst og kommer opprinnelig fra The Isle of Skye, som også er Talisker's vugge. Hans mange år i Norge har derimot finslepet norsken hans og foredraget vil bli holdt på norsk.
En medfødt interesse for whisky har ført til et engasjement som whiskykonsulent i Norge.
Han er i dag en etterspurt foredragsholder og har reist landet rundt med whiskysmakinger i mer enn åtte år. Maile har holdt mer enn 450 smakinger med ulike grupper, fra små whiskylag med fire medlemmer til Bergen filmfestival med 140 deltakere beriket både gane og luktesans hos mang en ivrig deltaker.
Chris er initiativtaker og organisator av Oslo Whisky Festival som i år avholdes den første helgen i november.
I 2006 mottok Chris Maile ærestittelen Keeper of the Quaich som tildeles personer som har viet sitt profesjonelle liv til skotsk whisky.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her
Gammel tradisjon Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.
Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin. Hvem som derimot startet den å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
Kunnskapen om hvordan man lager whisky har etterhvert spredt seg slik at du kan finne destillerier i land som for eksempel Frankrike, India, Sverige, Japan og USA for å nevne noen.
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Meld deg på her