16 hoteller ut av NHO i protest

16 hoteller ut av NHO i protest

NHO Reiseliv mister 16 hoteller rundt Sognefjorden på grunn av den omstridte kabotasjeforskriften.
05 Januar 2012 - 15:53

NHO (Norges Hovedorganisasjon) Reiseliv mister 16 distriktshoteller rundt Sognefjorden. Hotellene slutter seg til konkurrenten Virke, skriver Dagens Næringsliv.

Årsaken til at hotellene nå melder overgang til Virke, er at NHO valgte å støtte den kontroversielle kabotasjeforskriften. Kabotasje, som er busstransport mellom reisemål internt i et annet land enn der busselskapet er registrert, blir i en ny forskrift strammet inn til å gjelde bare i 30 dager sammenhengende og maksimalt 45 dager i året.

Det er NHOs støtte til forskriften som har skapt de sterke reaksjonene. Medlemmer frykter at konsekvensen blir at utenlandske turoperatører reduserer turisttrafikken til Norge

- Den store utfordringen for oss er den negative trenden i utenlandstrafikken til Norge og til distriktene, sier Sigurd Kvikne ved Kviknes Hotell i Balestrand til Dagens Næringsliv.

Han sier det er nødvendig med rammebetingelser som gir grunnlag for økt vekst av utenlandske turistgjestedøgn, men at kabotasjesaken gir motsatt effekt. Han frykter mange hundre tusen tapte gjestedøgn for næringen.

Administrerende direktør John G. Bernander i NHO sier saken ikke ble forankret og drøftet godt nok med alle medlemsbedriftene.

- Men jeg ser samtidig at dersom ikke NHO og NHO Reiseliv hadde engasjert seg i denne saken, ut fra de forslag som lå på bordet, ville reglene blitt mye strengere, sier Bernander til Dagens Næringsliv.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Spesialpol øl: Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Forsiden akkurat nå - 4

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 20. februar i Oslo

6 superlekre viner fra Tyskland til nydelig 5-retters fra Klosteret

Den 20. februar er det klart for nok en uforglemmelig aften på Klosteret. Nyt en 5-retters meny med 6 viner fra to av Tysklands beste vinprodusenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her