15. oktober i Oslo - Smak vin med mening

Bli med på denne smakingen der du får presentert åtte viner fra et vinhus helt utenom det vanlige!
Redaksjonen
27 September 2007 - 09:31

Vinprodusenten San Patrignano har virkelig satt Emilia Romagna på kartet igjen som et fantastisk vinområde.
 
Bli med på en spennende smaking av åtte viner fra denne unike produsenten.
 
Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Opp av rennesteinen
San Patrignano sin arbeidsstokk er, for å si det mildt, utradisjonell.
 
I et helt eget samfunn bor det til enhver tid 1800 mennesker som har havnet på livets skråplan. Gjennom San Patrignanos program har de blitt gitt en ny mulighet til å begynne livet sitt på nytt.
 
Det er også beboerne selv som holder samfunnet i live gjennom sitt arbeid. Meningen er at de skal være mest mulig selvforsynte, så av all maten som serveres er hele 80 prosent laget av egne råvarer. San Patrignano mottar heller ingen statsstøtte til driften, men får sin finansiering gjennom varene de produserer.
 
FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="SanP">Les mer om San Patrignano her
 
Kvalitet og lidenskap
Alt som lages i dette samfunnet streber etter å holde best mulig kvalitet, men frem til midten av 1990-tallet var vinproduksjonen en bibeskjeft.
 
I 1996 bestemte ledelsen i San Patrignano seg for å satse på en kvalitetsheving av vinene sine for å nå elitedivisjonen innen italiensk vinmaking.
 
Ved hjelp av to av Italias mest anerkjente agronomer, Marco Simonit og Pier Paolo Sirk, samt ønologen Riccardo Cotarella, har San Patrignano virkelig klart brasene.
 
I dag vekker vinene oppsikt blant så vel profesjonelle som amatører. De har vunnet mye heder og ære på messer og i tester, og de har bidratt enormt til områdets voksende popularitet.
 
Gå ikke glipp av denne smakingen med Federico Rainero fra San Patrignano - meld deg på i dag!

Påmeldingslenken finner du nedenfor
 
Dette er vinene vi får presentert denne kvelden:
• Vie 2006 (ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 200,-)
• Aulente Sangiovese Rubicone 2005 (årgangen ikke tilgjengelig i Norge, ca pris 140,-)
• Montepirlo 2004 (årgangen ikke lansert i Norge, ca pris 249,-)
 

è Meld deg på her(klikk)
 
Arrangementet er nå avholdt
 
Tid: 15. oktober 2007 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 395 (avgiftsfritt)
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring 22 33 44 70 dersom du ikke finner frem.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på seminaret, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, forbeholder vi oss retten til å etterfakturere seminaravgiften.
 
Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 70230545705, Apéritif AS, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 151007.
 
Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering.
 
Melder du deg av etter avbestillingsfristen 10.10.07 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
 
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
 
Spørsmål? Send en mail.
 

Formen på glasset bestemmer treffpunktet i munnen, og påvirker således hvordan vinen lukter og smaker. For å kunne gi deg den optimale opplevelsen av vinene vi presenterer benytter Apéritif seg derfor av de beste vinglassene på markedet.
 
Les mer om glassene og hvilke av Riedels glass Apéritif benytter på vinsmakingene i Oslo: http://www.aperitif.no/index.db2?id=94336

Sterk historie
Få produsenter, om noen, kan skilte med en like sterk historie som det San Patrignano har.
 
I 1978 etablerte en gruppe idealiser med Vincenzo Muccioli i spissen, et samfunn som skulle hjelpe unge mennesker med rusproblemer. Ideen var at ungdommene skulle gjenopprette tillit til seg selv gjennom idrett, arbeid og studier, og vinproduksjon var en av de aller første aktivitetene.
 
I dag omfatter produksjonen også andre jordbruksprodukter og møbler, samt en egen yrkesskole som siden 1986 har vært en offentlig godkjent læreinstitusjon.
 
Alle produktene som lages er anerkjent som blant de aller beste innen sitt felt.
 
Et program som virker
Til enhver tid har dette samfunnet ca 1800 fastboende, og gjennom årene har de hjulpet mer enn 18 000 mennesker å få orden på livet sitt.
 
Det viser seg også at behandlingsformen er effektiv - 72 % av tidligere deltakere lever i dag i en dopfri tilværelse, og nesten like stor prosentandel sikrer seg arbeid innen fagfeltene de ble lært opp til hos San Patrignano.
 
Sangioveses vugge
I dette området sol ligger ikke så langt fra Riminis solfylte strender, har det vært produsert vin i flere tusen år.
 
Akkurat som i naboområdet Toscana er det sangiovese det dyrkes mest av, og krangelen om hvor denne viktige druen har sin opprinnelse fra har pågått i årtider.
 
Det produseres også en rekke flotte hvitviner i området.
 
Påmeldingslenken finner du ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge
+
Tester
91 bordeauxer i 2021-årgang testet

Takket være 2021-årgangen kan du drikke sågar Pauillac-ene mens de er unge

2021-årgangen er årgangen for alle som savner 1980-tallet. De beste er derfor knakende gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka
Dagens rett

En fyldig grønnsakssuppe med kylling er en fin start på uka

Varm suppe i novemberkulda smaker alltid godt. Rent, godt og smakfullt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå skal det bakes pepperkaker
Julemat
Oppskrifter pepperkaker

Nå skal det bakes pepperkaker

Ta med familien på et skikkelig pepperkakebakeverksted. De gode oppskriftene finner du her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her