Verdens beste Bolognese
Foto: Istocck

Verdens beste Bolognese

Fremgangsmåte

Hakk løken og rasp gulrøttene, brun dem myke i stekepanne med litt sukker. Ha over buljong og hell over i gryte sammen med tomatboksene, paprika (i strimler) olivenpasta og alt krydder. La det småkoke. Stek og smuldre opp karbonadedeigen og ha den i gryten. Press hvitløkene og ha i rødvin. La alt småkoke tre kvarter, fres opp soppen og ha den i på slutten. Smak til med krydder og salt/pepper.

Serveres med papardelle-pasta (ekstra bred), tomatsalat og hvitløksbrød. Server gjerne en god rødvin til eller et kaldt glass øl.

Tomatsalat
2 bokser cherry-tomater
Fersk Parmesan
1 rødløk
Frisk basilikum
Olivenolje og balsamico-eddik
Havsalt

Del cherry-tomatene i to og legg ut over et serveringsfat. Bruk en ostehøvel og skjær tynne flak av fersk parmesan over tomatene. Dryss over rødløk i ringer og basilikumsblader, eventuelt litt havsalt, god olivenolje og balsamico-eddik.

Her er alt du behøver å vite om pasta

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Anne

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her