Rabarbrasyltetøy med grapefrukt
Foto: Synøve Dreyer

Rabarbrasyltetøy med grapefrukt

Hvis du har rabarbra i hagen eller venner har, kan du lage deilig rabarbrasyltetøy med grapefrukt. Følg den veldig enkle oppskriften vi gir deg her.

Fremgangsmåte

  1. Rens og finsnitt rabarbraen og legg den lagvis med sukkeret i en kjele. Del grapefruktene i to, press ut saften og bland den med rabarbraen.
  2. Vask grapefruktskallet godt. Vreng skallene og skjær bort mest mulig av den hvite hinnen.
  3. Klipp skallet i tynne strimler som grovhakkes. Bland det hakkede skallet i rabarbraen.
  4. Kok syltetøy under lokk i ca. 20 minutter. Rør av og til.
  5. Skum av og fyll syltetøyet på varme rene glass som skrues til med det samme.

Tips: Du kan fint lage syltetøyet uten grapefrukt. Eller erstatte med appelsiner for mer sødme.

50 oppskrifter med syltetøy

Her er alt du trenger å vite om rabarbra

Og her finner du mange oppskrifter der rabarbra er med

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her