Kylling med cognac-grønnsaker
Foto: Mills

Kylling med cognac-grønnsaker

Fremgangsmåte

Kutt kylling i litt store biter, stek hurtig og legg over i en skål.
 
Grønnsaker kuttes opp i litt store biter.
 
Ha litt olje i en stor panne med høye kanter. Begynn med å steke løken i et par minutter på høy varme, ha deretter i resten av grønnsakene.
 
Stek dette hurtig i noen få minutter og krydre med salt, pepper og en liten klype sukker.
 
Tilsett den ferdig stekte kyllingen og hell over fløten. Kok opp og la den småkoke en liten stund.
 
Ha i cognacen mot slutten av koketiden. Legges opp sammen med villris og dryss over finkuttet spekeskinke og basilikum.
 
Tips: Jeg benytter gjerne Bache Gabrielsen XO i denne retten

Sendt inn av Elin Bjerkeseth, MoldeOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2007

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag
Dagens rett
Spagetti med enkel tomatsaus og bacon

Raskere enn dette kan du ikke lage spagetti til middag

Hjemmelaget tomatsaus smaker bedre og koster mindre enn kjøpesaus. Dagens oppskrift er i tillegg både rask og enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her