Champignonen renses og deles i 4, brunes med pepper og settes til side. Svinefileten skjæres i skiver på ca 1,5 cm tykkelse, brunes raskt med pepper (ikke ha for mye kjøtt i pannen av gangen) og settes til side. Slå mesteparten av stekefettet ut av pannen og svi av cognacen med stekebelegget i den varme pannen.
Oliven, asparges, hvitløk og persille hakkes grovt og has i pannen sammen med rødvin, og krydder, det hele kokes raskt opp mens stekebelegget skrapes opp og røres ut. Arrowroot røres ut i litt vann og tilsettes under omrøring. Legg kjøtt og sopp oppå grønnsakene, dekk med lokk og la det trekke over svak varme i ca 20 minutter. Rør forsiktig av og til. Smak forsiktig til med brunt sukker.
Serveres direkte fra pannen, dryss litt hakket persille og nykvernet pepper over umiddelbart før servering.
Serveres sammen med fløtegratinerte poteter og en enkel grønn salat med vinaigrette dressing basert på balsamico-eddik.
En rød Costieres de Nimes bør fungere utmerket som drikke.
Sendt inn av
Knut Kirkemo