Indrefilet av svin med Nordmansk sennepsaus

Ingredienser

400 gram indrefilet av svin

Marinade:
2ts salt 
kvart ts nymalt pepper 
halv ts timian 
kvart ts knust laubærblad 
stor klype allehånde
valgfritt: et knust fedd hvitløk
 
Til sausen:
tre kvart dl eplesider eddik
10 knuste pepperkorn
hønsebuljong eller kraft av svinestek
3 og en halv dl kremfløte
salt
2 ts tørr sennep blandet med 2 ts vann
15 - 30 gram mykt usaltet smør

Fremgangsmåte

Blandt krydderet og smør blandingen på svinefileten, settes i kjøleskapet i ett døgn.
Fjern marinaden ved å tørke godt av kjøttet. 
Stek kjøttet raskt på sterk varme i stekepanne med smør og olje (50/50). 
Pakk deretter kjøttet i folie og stek videre i ovn på 170 grader i ca 15-20 min. La kjøttet hvile i minimum 10 min.
Saus: 
Sausen skal egentlig lages på kraft etter svinestek, men siden det meste av kjøttsaften er igjen i kjøttet, jukser vi og bruker hønsebuljong i terning.
 
Kok eplesider eddik og pepper til det er igjen en spiseskje, slå i kraften ( en 3/4 buljongterning og 3 dl vann),
kokes inn til 1 1/2 dl. Tilsett fløte og småkok i fem minutter,  ha i sennepsblandingen, smak til med salt og la det koke i noen minutter til. Sausen skal være tykk.
Server med harde poteter ( frityrsteke, ovnsbakte, røstipoteter eller nykokte)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av PÅL JHONNY LARSEN

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig
Dagens rett

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan
Ukens drink

Slik mikser du drinkklassikeren Cubanacan

Romdrinker forbindes med sommer og sol, men smaker kanskje enda bedre vinterstid. Som denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?
+
Tester

Er pristoppen omsider nådd for rød burgund med 2022-årgangen?

90 testede røde burgundere i 2022-årgang gir et godt om enn noe ujevnt bilde av denne årgangen som har priser som ikke har økt noe siden den enda mer ujevne 2021-årgangen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her