Blandt krydderet og smør blandingen på svinefileten, settes i kjøleskapet i ett døgn.
Fjern marinaden ved å tørke godt av kjøttet.
Stek kjøttet raskt på sterk varme i stekepanne med smør og olje (50/50).
Pakk deretter kjøttet i folie og stek videre i ovn på 170 grader i ca 15-20 min. La kjøttet hvile i minimum 10 min.
Saus:
Sausen skal egentlig lages på kraft etter svinestek, men siden det meste av kjøttsaften er igjen i kjøttet, jukser vi og bruker hønsebuljong i terning.
Kok eplesider eddik og pepper til det er igjen en spiseskje, slå i kraften ( en 3/4 buljongterning og 3 dl vann),
kokes inn til 1 1/2 dl. Tilsett fløte og småkok i fem minutter, ha i sennepsblandingen, smak til med salt og la det koke i noen minutter til. Sausen skal være tykk.
Server med harde poteter ( frityrsteke, ovnsbakte, røstipoteter eller nykokte)
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av
PÅL JHONNY LARSEN