Indrefilet av svin med Nordmansk sennepsaus

Ingredienser

400 gram indrefilet av svin

Marinade:
2ts salt 
kvart ts nymalt pepper 
halv ts timian 
kvart ts knust laubærblad 
stor klype allehånde
valgfritt: et knust fedd hvitløk
 
Til sausen:
tre kvart dl eplesider eddik
10 knuste pepperkorn
hønsebuljong eller kraft av svinestek
3 og en halv dl kremfløte
salt
2 ts tørr sennep blandet med 2 ts vann
15 - 30 gram mykt usaltet smør

Fremgangsmåte

Blandt krydderet og smør blandingen på svinefileten, settes i kjøleskapet i ett døgn.
Fjern marinaden ved å tørke godt av kjøttet. 
Stek kjøttet raskt på sterk varme i stekepanne med smør og olje (50/50). 
Pakk deretter kjøttet i folie og stek videre i ovn på 170 grader i ca 15-20 min. La kjøttet hvile i minimum 10 min.
Saus: 
Sausen skal egentlig lages på kraft etter svinestek, men siden det meste av kjøttsaften er igjen i kjøttet, jukser vi og bruker hønsebuljong i terning.
 
Kok eplesider eddik og pepper til det er igjen en spiseskje, slå i kraften ( en 3/4 buljongterning og 3 dl vann),
kokes inn til 1 1/2 dl. Tilsett fløte og småkok i fem minutter,  ha i sennepsblandingen, smak til med salt og la det koke i noen minutter til. Sausen skal være tykk.
Server med harde poteter ( frityrsteke, ovnsbakte, røstipoteter eller nykokte)

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av PÅL JHONNY LARSEN

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her