Grillet klippfisk
Foto: Synøve Dreyer

Grillet klippfisk

For sjømatgrillmesteren som liker mer avanserte og spennende retter anbefaler vi klippfisk på grillen.

Fremgangsmåte

Skjær fisken i passe porsjonsstykker og pensle den med olje. 
Legg fisken rett på grillristen og grill den 5-6 minutter på hver side. 
Etter grilling kan den ev krydres med pepper, chili, hvitløk eller et annet krydder. 
Pass på at du ikke bruker krydderblandinger som inneholder salt, da kan det lett bli for salt.  
Server klippfisken med en god salat, pasta og/eller brød. 

Klippfisktips:
Klippfisken må vannes ut 2 døgn - dette fordi klippfisk til stekte retter må vannes ut mer enn til kokte retter. Men har du først oppdaget denne delikatessen vil du ha klippfisk til utvanning hele tiden.
 
1 kg klippfisk tilsvarer ca. 2 kg ferdig utvannet klippfisk. Etter rensing har du igjen ca. 1,7 kg renset gryteferdig klippfisk. Beregn 100-150 g ikke utvannet klippfisk pr. person når du skal kjøpe inn.
 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto
Dagens rett

Aspargesen er i butikkhyllene: Lag en herlig salat med hasselnøttpesto

Nå kan du begynne å nyte aspargesbuntene som ligger fristende friske og grønne i grønnsaksdisken. Denne salaten er en fin måte å variere med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her