- Sett ovnen på 200 grader.
- Stek kjøttdeigen i en stekepanne med smør/margarin/olje. Smak til med salt og pepper.
- Ha brokkoli i kokende vann i 1 minutt. Skyll i kaldt vann. La dryppe av og fordel utover i en ildfast form.
- Ha over den ferdigstekte kjøttdeigen.
- Lag hvitsaus: Ha smør eller margarin i pannen du stekte kjøttdeigen. Smelt og rør inn hvetemel raskt. Jevn med melk under stadig omrøring for å unngå klumper. Smak til med paprikapulver, salt og pepper og la småkoke i noen minutter.
- Ta pannen fra platen og visp inn egg.
- Hell sausen over brokkoli og kjøttdeig i den ildfaste formen.
- Dryss over revet ost.
- Stek formen på 200 grader i ca. 15 minutter til osten er smeltet og gyllen.
- Serveres med brød og en frisk salat ved siden av.
Tips:
Du kan bruke hvitsaus fra pose.
Prøv noe annet spennende og fristende med brokkoli
Flere gode oppskrifter på grateng
Mange oppskrifter med svinekjøtt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig