Bolognese della Rogero

Fremgangsmåte

Smelt litt av smøret i en stor kjele 4-6 l, og sett denne over på svak varme. Kok rensede gulrøtter i skiver til de er møre, mos disse opp i gryten. Ha i tomater, presset hvitløk, tabasco og tomatpuré i hovedgryten. Kna kjøttdeigen i passe porsjoner i stekepannen, til den smuldrer og "gråner". Når hele partiet er ferdig, hell av "gråvannet".

Brun margarin i pannen på god varme, og stek deretter kjøttdeigen godt. Kjøttdeigen krydres i denne stekefasen. Overføres deretter til hovedgryten. Brun nytt smør for hver steking. All hovedingrediensene skal heretter innom stekepannen med brunet margarin. Helles deretter i hovedgryten. Pannen kan kokes ut med den tilmålte væsken mellom stekingene. Løk og sopp hakkes og stekes på god varme i margarin, og tilføres gryten. Småkokes i flere timer.

Viktig:
koketid under lokk: 2 timer
koketid uten lokk:
til ønsket konsistens oppnås
til spagettisaus tynn
til lasagnesaus tykk
Lang koketid: Bedre resultat.

Sendt inn av Roger Kiel Johansen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her