Matkurs og vinkurs

Vinkurs 14. februar i Oslo

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus
Foto: (kieferpix)

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus

En alle hjerters dag som vil treffe midt i hjertet. En av Champagnes mest spennende produsenter, André Clouet, tar med seg et godt utvalg av sine svært så velsmakende champagner til en eksklusiv smaking på Sentralen.
20 Desember 2021 - 15:30

André Clouets kunstneriske korker14. februar skal kjærligheten hedres - om det så er kjærlighet til deg selv, din mor eller din partner. På denne valentinsdagen arrangerer vi derfor en smaking med det historiske champagnehuset Clouet.
Familien Clouet har produsert vin siden 1700-tallet, og historien sier at selv Napoleon var svært glad i vinene deres. Her får du anledningen til å selv nyte de sagnomsuste boblene.  

Vinhuset Clouet holder til i Bouzy, som ligger i det velkjente Montagne de Reims. Til sammen åtte hektar av deres parseller har den gjeve tittelen som grand cru for pinot noir, druen vi i hovedsak finner i Clouets viner. Vinmarkene ligger i de svært ettertraktede åskammene mellom Ambonnay og Bouzy.

Her kan du lese hva Apéritif mener om André Clouet sin viner

Vinmaker Jean-François Clouet jobber hardt for å produsere viner av svært høy kvalitet, og fokuset ligger alltid på å forbedre vinene og utnytte druene og jordsmonnet til dets fulle potensial. Drømmen er å lage champagne uten en eneste dråpe dosage, sukkertilsetningen som brukes ved omkorkingen. Han er med andre ord en svært ambisiøs vinmaker, hvilket du vil få anledning til å nyte godt av denne kvelden.

Annika Groven i vinmarken

Annika Groven 
vil guide oss gjennom denne kvelden. Annika har 25 års erfaring i bransjen og er gründer av Christiania Champagne Club som feirer 17-årsjubileum dagen etter kurskvelden. I tillegg produserer og leder hun minneverdige turer til Champagne i samarbeid med Elite Travel. Det er bare å glede seg til en storslått aften i romantikkens og boblenes navn. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Bouzy og Ambonnay
Vinmarkene Bouzy og Ambonnay
Vinliste Andre Clouet
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her