Ny mat- og kulturpris

Ny mat- og kulturpris

Norsk Bonde- og Småbrukarlag markerer 100 år med å etablere en ny pris på 100.000 kroner.
10 Februar 2013 - 21:28

Bonde- og småbrukerlagets jubileum markeres blant annet med lanseringen av en årlig mat- og kulturpris på kr 100.000. Prisen deles ut i samarbeid med kunstgjødselprodusenten Yara. Jurymedlemmene klare, og det er mulig å søke på prisen, heter det på lagets nettsider.

Norsk mat- og kulturpris skal
• Øke bevisstheten og kunnskapen om det nære forholdet mellom lokalmat og kultur i befolkningen
• Fremme den brede kulturen knyttet til matproduksjon, foredling, tilberedning og måltidsopplevelser
• Stimulere til samarbeid mellom ulike aktører som har interesse for å fremme lokalmat og kultur
• Bidra til at prismottakernes kompetanse blir tilgjengelig for flere
• Øke kvaliteten på lokalmat
• Bidra til nyskaping i skjæringsfeltet mat og kultur

Juryen vil nominere 3 kandidater som lanseres på Norsk Bonde- og Småbrukarlags landsmøte 2013, mens selve prisen vil bli delt ut på Matstreif i september 2013.

LES OGSÅ: Valgt til bondelagskokk

Juryen består av:
Leder Svein Kostveit, tidligere leder NBS
Gunn Ovesen, Adm. direktør Innovasjon Norge
Ellen Horn, Teaterdirektør Riksteatret
Wenche Andersen, TV 2-kokk
Knut Røed, Markedsdirektør Yara

LES OGSÅ: Nordic Prize til Maaemo

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til
Ukens kake

American Beauty: Sjokoladekaken ingen sier nei til

Denne kaken er smaksmessig en skjønnhet. Og mektig god. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gå for en fransk saison til vintermenyen
+
Tester
Nyheter spesialpol øl mjød og sider januar 2025

Gå for en fransk saison til vintermenyen

Eller land på en klassisk engelsk bitter med rene, tydelige smaker og stor drikkbarhet.To supre valg blant nyhetene på spesialpolet i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her