Norgescup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokke- og servitørlærlinger, og står for å tilstrebe bevisstgjøring av faglig kvalitet.
Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i Norgescup.
Lagene skal i fredagens semifinale tilberede og anrette en tre retters meny til fire personer i løpet av tre timer. Rettene skal anrettes på tallerken.
De seks beste semifinalister går videre til finalen på lørdagen.
Lørdagens finale
Om konkurransen
23 laug kan stille med lag. Laug som har 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. For øvrig får ett lag fra hvert laug får delta. Hvert lag består av to personer + lagleder.
Konkurransen benytter høyt kvalifiserte dommere, med nasjonalt og internasjonalt renommé.
Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende for lærlingene, i tillegg til å tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen. Oppgavens innhold skal fokusere på grunnleggende tilberednings-metoder og forutsetter bruk av råvarer med høy kvalitet.
Vinnere av Norgescup er kvalifiserte til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger. Ved å delta i Nordisk Mesterskap, blir også den norske fagopplæringen i kokkefaget representert internasjonalt.
Bak Norgescup står Kokkenes Mesterlaug Rogaland med et stort antall frivillige ildsjeler som er opptatt av å fremme fagopplæringen av fremtidens kokker og servitører.