Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Foto: (Istock - laughingmango)
Winemakers Dinner i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.
18 Mars 2025 - 11:19

Det blir et møte med det ypperste fra Mosel mot det ypperste fra Rheinhessen, der Nedre Foss Gård har komponert en fantastisk fire retters meny til det beste av tysk riesling, valgt ut av vinmakerne selv.

Vakre Nedre Foss Gård er en av Oslos mest populære restauranter, med sine ærverdige lokaler og et kjøkken som vil få rettene til å skinne sammen med vinene. Så denne middagen, arrangert av Record Vinimport i samarbeid med Apéritif, bør du rett og slett ikke gå glipp av!

Markus Molitor overtok farens vingård i 1984 og har siden gjort den til en av Tysklands største og mest betydelige. Han har parseller i samtlige vinmarker i verden største sammenhengende riesling Grand Cru-vinberg, og ingen vinmaker i hele verden har oppnådd så mange 100-poengere for sine viner. Markus Molitor eksellerer i alle kategorier fra tørt til feinherb (halvtørt) og søtt.

Se hva Apéritif mener om Molitors viner

Hans Oliver Spanier er gift med Carolin Spanier-Gillot, og sammen eier de vingårdene Battenfeld-Spanier og Kühling-Gillot. Produksjonen er biodynamisk, og de superkonsentrerte, kompromissløse og jordsmonnspregede vinene er år etter år rangert som årgangens beste, ikke bare i Rheinhessen, men i hele Tyskland.

Les mer om Battenfeld Spanier her

Markus og Oliver vil selv fortelle om vingårdenes spennende historie, om de utvalgte vinene, og hvorfor de er som skapt for kveldens meny. Og med kjøkkenet fra Nedre Foss i ryggen kan vi garantere en festaften du sent vil glemme - en winemakers dinner i verdensklasse. Meld deg på!

WMD Molitor Spanier (500 x 600 px) (500 x 800 px).png [130.95 KB]
Endringer kan forekomme

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde ifra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde ifra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Forsiden akkurat nå
Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen
+
Ukens vin

Start rosévinsesongen med denne pinot noir-perlen

Direkte pressete pinot noir-druer med høy syre gir en veldig lys og elegant rosévin som balanseres av litt restsødme. Perfekt til krydret mat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag
Dagens rett

Barn i alle aldre vil juble for dette til middag

Fiskeboller er en perfekt start på uka, spesielt i denne settingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene
+
Godbiter i pollisten

Takk klimaendringene, for her får du mye Burgund-pinot for pengene

Når temperaturene øker, blir også Burgund-appellasjonene mest anerkjent for sine hvitviner interessante også for pinot noir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp
+
Ukens vin

Tjuvstart påsken nå, og fyll opp med topp vin i papp

Om du er blant de mange som vil ha en treliter med rødvin i bakhånd, er denne nyheten vel verd å sjekke ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 23. april i Oslo

Eksklusiv middag med to tyske topprodusenter på Nedre Foss Gård

En winemakers dinner med et utvalg av viner du knapt har opplevd maken til. Det skjer når to av Tysklands mest profilerte vinmakere - Markus Molitor og Hans Oliver Spanier - møtes på Nedre Foss Gård 23. april.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Dagens rett

Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos

Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her