Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester
Foto: SharafMaksumov

Burritos uten kjøtt eller med kjøttrester

Kjøtt er helt unødvendig i en burrito, men om du bruker rester av tidligere kjøttmiddager, kan de som vil velge det.

Fremgangsmåte

  1. Start med å flå tomatene: Kok opp vann. Lag et kryss i enden av hver tomat og dypp dem oppi 10 sekunder, og ha dem deretter over i iskaldt vann. Nå kan du rive av skinnet, ta ut frøene og kutte dem i terninger. 
  2. Varm olje i en panne. Ha i løk og hvitløk og stek myk. 
  3. Ha i tomatterninger, chili, bønner, krydder og oregano.
  4. La alt koke sammen noen minutter. Rør inn maiskorn.
  5. Smak til med salt og pepper.
  6. Pensle mais- eller hvetetortillas med margarin, smør eller olje.
  7. Pakk dem i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader i ca. 10 min.
  8. Fyll lefsene med bønnesaus, rull sammen. 
  9. Server burritos med strimlet salat, rømme, tomatsalsa, hjemmelaget guacamole og limebåter.

Flere oppskrifter med burritos

Tips:
Du kan også ha strimlet salat, rømme, tomatsalsa og guacamole på bønnesausen før du ruller sammen. 

Tips:
Vil du ha kjøtt kan du tilsette rester av kylling, svin eller biff.  

Tips:
Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her