Ukens drink

Mimosa

Snufsete? Da skal du mikse  denne drinken
Foto: (Manu_Bahuguna)

Snufsete? Da skal du mikse  denne drinken

Med appelsinjuice og champagne i glasset får du dekket flere behov. Ikke minst smaker det veldig godt.
Aase E. Jacobsen
19 Oktober 2018 - 14:00

Det beste er å presse appelsinene selv, men har du kvalitetsjuice for hånden, er heller ikke det av veien. Det viktigste er at appelsinsmaken er så god som mulig, saften sal tross alt vanne ut (eller fylle ut, alt ettersom) champagne, og da nytter det ikke med juice fra konsentrat eller annet billig skvais. 

I denne oppskriften anbefales det å tilsette litt Grand Marnier, som er en appelsinlikør med cognac som base. Det gir ekstra fylde til Mimosaen. Har du Cointreau i huset, gir også den drinken en boost. Denne likøren finnes også i en rød utgave som er spennende å leke med, også i en slik drink. Bruker du røde (blod)appelsiner får drinken selvsagt en annen farge, omtrent som en Aperol spritz - men selvsagt en annen smak.

En lignende om litt tørrere måte å gi denne drinken et kick er å tilsette noen dråper Orange Bitters.

Om selve drinken kan virke som en tilfeldighet - i mangel av vodka, ble champagne brukt til å sprite opp appelsinjuicen, så er ikke det tilfelle. Denne elegante champagnedrinken er klassisk så det holder siden den stammer fra eksklusive Ritz i Paris rundt 1925. Det glade 20-tallet, med andre ord. Selv i 2018 bringen den glede, og i hvert fall en kjølig  oktoberhelg.

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev  

Mimosa med appelsinlikør

Mimosa med appelsinlikør

Fremgangsmåte

  1. Skvis en søt, kald appelsin og bland saften 50/50 med champagne i et høyt hvitvinsglass.
  2. For en ekstra liten piff kan du ha en spiseskje Grand Marnier i hvert glass.

Tips:
En appelsin gir omlag 8-9 cl saft.

Se våre andre oppskrifter på mimosa

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Fra boka Tøffe Drinker av Jan Vardøen

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her