Nederst i artikkelen har vi samlet en rekke lekre oppskrifter for deg som liker kjøtt på grillen. Med disse er det enkelt å imponere venner og kjente.
Alt mørt kjøtt egner seg til grilling. På svin og lam er stort sett alt kjøttet mørt, og kan derfor brukes. Ellers er jo biff og koteletter sikre vinnere.
Se alle våre oppskrifter med kjøtt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Fettmarmorert kjøtt er saftigere enn helt magert kjøtt, og egner seg dermed godt til grilling.
Generelt om grilling av kjøtt:
1. Ta kjøttet ut av kjøleskapet i god tid. Kjøttet bør helst ha tilnærmet romtemperatur når det legges på grillen.
2. La grillen bli ordentlig varm før du starter. Griller du med kull - la tennvæsken trekke godt inn i kullet før du tenner på. Det aller beste er å benytte et tennrør i stedet for tennvæsken som kan sette smak på maten. Tennrør kan du kjøpe i jernvarebutikken.
3. La kullet brenne til det er dekket av et grått askelag før du begynner å grille. Da får du best varme og unngår at flammene brenner kjøttet.
4. Legg kjøttet på grillristen. Når kjøttsaften "pipler" opp på overflaten kan du snu kjøttskivene.
5. Når kjøttet har fått en fin stekeskorpe, er det viktig å snu kjøttet ofte!
6. Ikke stikk i kjøttet med en gaffel. Da kan den gode kjøttsmaken renne ut med kjøttsaften. Bruk grillklype når du griller.
7. Pensle risten med matolje for å unngå at kjøttet fester seg i risten. Vent gjerne med å legge på risten til du er klar til å grille.
8. Bruk steketermometer når du griller store stykker, da får du best resultat.
Dette bør du vite om grillsikkerhet
Prøv noen av disse spennende grillsausene og -tilbehøret