For dyktig må du være for å komme i betraktning som Norges neste Bocuse d'Or-kandidat. De seks kandidatene til Årets Kokk forbereder seg nå til den norske finalen som finner sted 13. oktober i Mathallen i Oslo. Den som vinner får oppdraget med å forsvare gullet til Ørjan Johannessen fra tidligere i år.
I Bocuse d’Or, også kalt kokke-Ol, som arrangeres annet hvert år i Lyon er Norge den mestvinnende nasjonen etter selveste Frankrike. Men alle de seks er sultne på å dra hjem den sjette gullmedaljen for Norge. Men før det skjer gjenstår mye hardt arbeid.
Les hvordan Ørjan Johannessen forberedte seg til Bocuse d’Or
Alle tidligere norske gullvinnere har vært fra Vestlandet. Også denne gangen er Vestlandet sterkt representert med tre kandidater, men byen som stikker seg mest ut er faktisk Bodø med to kandidater til Årets Kokk.
Årets Kokk-finalistene er:
Jan-Erik Hauge, 25 år, fra Bremanger, jobber på Tango Bar & Kjøkken i Stavanger
Øyvind Bøe Dalelv, 25 år, fra Bodø, jobber på Statholdergaarden i Oslo
Adrian Løvold, 28 år, fra Trondheim, jobber på Storfosna Gods i Trondheim
Christian André Pettersen, 26 år, fra Bodø, jobber på Spiseriet i Stavanger
Adam Schive Bjerck, 26 år, fra Bergen, jobber på Bare Restaurant i Bergen
Christopher W. Davidsen, 31 år, fra Stavanger, jobber på Restaurant Søstrene Karlsen i Trondheim