Massolino kan nebbiolo. Det har denne Serralunga-produsenten bevist gjennom barolo på barolo, årgang etter årgang. Og Massolino Langhe Nebbiolo 2012 (19559) er intet unntak.
En nydelig vin med ren og lekker nebbiolofrukt, svært ung og svært lovende med god syre og tanninfasthet. En god runde i karaffelen vil gjøre underverker for å åpne opp mer slik at den blomstrer ekstra mye på sommerfesten.
Her får vi en forsmak på nebbiolo fra 2012-årgangen som var en varm årgang. Nebbiolo som jo har godt potensial for syre tåler litt varme, spesielt i et jordsmonn som det i Serralunga. Den svært kalkholdige jorden hjelper til å beholde god friskhet i druene også under hetebølger. At vinteren var snørik og jorden hadde nok vannreserver å gå på, bidro til å gi druer med så ren og klar frukt som vi kan smake i denne vinen.
2013 er rett rundt hjørnet, men jeg har ikke lyktes å få tak i en flaske som førpremiere. Generelt er 2013 et nok lovende år for nebbiolo, ikke så varmt som 2012, men mer på den aromatiske siden, noe som alltid er interessant for en drue som nettopp denne.
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.
Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.
På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.