Amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Du kan bli Norges beste amatørkokk

Den som vinner NM for amatørkokk får ikke bare tittelen, men også premier til en verdi av 50.000 kroner. Send inn din oppskrift i dag.
25 August 2015 - 09:30

Kanskje er det du som skal konkurrere midt på Rådhusplassen den 12. september kl. 16.30 under årets Matstreif, Norges største matfestival som i fjor samlet 150.000 matglade besøkende.

Slik blir årets Matstreif

NM for amatørkokk er den største konkurransen for matglade nordmenn som ikke arbeider profesjonelt med mat.

Årets konkurranse arrangeres av Apéritif i samarbeid med Electrolux og Matfestivalen i Lofoten.

Enkelt å bli med

I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:

Retten skal bestå av torsk, fersk eller lettsaltet eller utvannet tørrfisk. Produkter som tørrfisksnacks kan også brukes.

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.

Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.

Flotte premier

Vinneren av NM for amatørkokk vinner premier fra Electrolux og en reise til Lofoten med et fantastisk skreddersydd opplegg rundt årets matfestival i Lofoten 25-27. september. Vinneren skal også lage retten på en stand en av festivaldagene.

Og ikke minst en Electrolux-komfyr av typen kombidamper til en verdi av mer enn 24.000 kroner. Enhver amatørkokks drøm. Dessuten et godt utvalg av kjøkkenutstyr. Totalverdi for premien er 50.000 kroner.

Denne kombidamperen fra Electrolux blir vinneren til odel og eie. Verdi over 20.000 kroner.

 

Hvem kan delta?

Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.

Hvorfor skal jeg være med?

Du kan foruten å smykke deg med tittelen Norgesmester for amatørkokk 2015 og vinne flotte premier.

Hva skal jeg lage?

En middagsrett som består av torsk eller utvannet tørrfisk.  

Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt ved bedømmingen.

Hvordan avgjøres konkurransen?

Fra de første oppskriftene kommer inn og helt frem til innsendingsfristen som er 1. september, blir det daglig lagt ut en oppskrift på aperitif.no. Forutsetningen er at det innsendte bidraget inkluderer et bilde som kan brukes.

En jury bestående av kjente kokker kårer vinneren. Selve finalen foregår som en kokkekamp og finalistene får med seg hver sin hjelpekokk.

Har du spørsmål, send en epost

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende
Ukens drink

Med julete gin blir denne enklere utgaven av Sea Breeze krydret og ekstra fristende

Vi starter julesesongen med en knallrød og farlig god drink. Harahorn X-Mas Edition Gin sørger for julestemningen og tranebærjuice for friskheten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november
+
Tester

Denne cognacen er best av 80 testede brennevin i november

Men også svært overbevisende whiskyer - med og uten røyk - samt årets juleakevitter er blant nyhetene i november.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste
+

Delamain har 200 år i Grande Champagnes tjeneste

Cognacs sentmodnende grand cru Grande Champagne spiller selvsagt hovedrollen når 200 år skal markeres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november
+
Tester
1200 nyheter testet BU og TU november 2024

Sjelden har så mange fantastiske rødviner blitt gjort tilgjengelig som i november

Selv om tusenlappene flyr for toppskårerne, er det flere som er billigere i Norge enn i utlandet, og ikke minst er det mulig å finne riktig gode kjøp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn
Dagens rett

Når oksestek med rødvinssaus står på søndagsmenyen, er det knapt nei i noens munn

Oksestek er det vi kaller en virkelig tradisjonell søndagsmiddag. Kanskje i større grad for noen tiår tilbake, men fortsatt vekker retten gode følelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her