Kanskje er det du som skal konkurrere midt på Rådhusplassen den 12. september kl. 16.30 under årets Matstreif, Norges største matfestival som i fjor samlet 150.000 matglade besøkende.
NM for amatørkokk er den største konkurransen for matglade nordmenn som ikke arbeider profesjonelt med mat.
Årets konkurranse arrangeres av Apéritif i samarbeid med Electrolux og Matfestivalen i Lofoten.
Enkelt å bli med
I år stiller vi to krav til oppskriften du skal sende inn:
Retten skal bestå av torsk, fersk eller lettsaltet eller utvannet tørrfisk. Produkter som tørrfisksnacks kan også brukes.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer vil bli vektlagt i bedømmingen.
Dette er råvarer du får kjøpt i de aller fleste dagligvarebutikker og som du kan lage utrolig mange spennende retter med.
Flotte premier
Vinneren av NM for amatørkokk vinner premier fra Electrolux og en reise til Lofoten med et fantastisk skreddersydd opplegg rundt årets matfestival i Lofoten 25-27. september. Vinneren skal også lage retten på en stand en av festivaldagene.
Og ikke minst en Electrolux-komfyr av typen kombidamper til en verdi av mer enn 24.000 kroner. Enhver amatørkokks drøm. Dessuten et godt utvalg av kjøkkenutstyr. Totalverdi for premien er 50.000 kroner.
Hvem kan delta?
Alle amatørkokker over 16 år kan delta så lenge de ikke arbeider innen hotell- og restaurant, i storhusholdning eller kantiner.
Hvorfor skal jeg være med?
Du kan foruten å smykke deg med tittelen Norgesmester for amatørkokk 2015 og vinne flotte premier.
Hva skal jeg lage?
En middagsrett som består av torsk eller utvannet tørrfisk.
Bruk av norske og gjerne lokale råvarer, vil bli vektlagt ved bedømmingen.
Hvordan avgjøres konkurransen?
Fra de første oppskriftene kommer inn og helt frem til innsendingsfristen som er 1. september, blir det daglig lagt ut en oppskrift på aperitif.no. Forutsetningen er at det innsendte bidraget inkluderer et bilde som kan brukes.
En jury bestående av kjente kokker kårer vinneren. Selve finalen foregår som en kokkekamp og finalistene får med seg hver sin hjelpekokk.