Dersom du ikke har forsøkt denne eksotiske potetvarianten før, er det virkelig på tide. Søtpotet er imidlertid ikke helt matpolitisk korrekt, den er jo fraktet langt, men en gang i blant kan vi unne oss eksotiske smaker. Denne retten er dessuten vegetarisk, så det veier opp litt i alle fall.
Du kan selvsagt bytte ut søtpoteten med mer kortreist gresskar. Det er en råvare som er ekstra lett å få tak i denne uka.
Og ønsker du en vegansk variant, er det bare å erstatte kremosten med et alternativ.
Se alt det gode du kan lage med søtpotet
Kombinasjonen av suppe og ingefær gjør vidundre for en frossen sjel eller sår hals. Blir det noe igjen i kjelen, kan du varme den opp dagen derpå (i begge betydninger).
Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Bestill dagens rett som e-post
Søtpotetsuppe med ingefær og kremost
Fremgangsmåte
Skrell ingefærroten og del den i to. Skrell søtpotetene, del dem i fire og kok dem møre i grønnsakbuljong sammen med ingefær, ca. 15 minutter. Fjern ingefæren.
Mos søtpotetene med buljongen. Rør inn smøreosten (Philadelphia Light Yoghurt) og varm suppen så osten smelter.
Smak til med salt og pepper. Fordel den varme suppen i fire tallerkener og fordel mozzarella i terninger og merian på toppen.
Server suppen nylaget med grovt brød til.
Her finner du mange flere deilige supper
9 lettlagete supper å ta med på tur
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 227.90 kr Uten utvalg90 POENG
-
90 POENG