Guide
7 knallgode salater du kan ha til middag

7 knallgode salater du kan ha til middag

Selvfølgelig kan en salat utgjøre hele middagen. Her får du mange gode oppskrifter og tips om andre gode salatretter.
14 Mars 2024 - 09:59

Det er bare tull at salater er for kaniner. Til det finnes det altfor mange måter å lage en salat både mettende og mektig. I vår kokebok myldrer det av slike gode salater.

Her har vi plukket fram noen gode eksempler, både med og uten kjøtt eller fisk. Kanskje du finner gode ideer til hva du kan lage på neste kjøttfrie dag?

Og er ikke det et tema, er disse salatene veldig gode som tilbehør.

Her finner du hele kapitlet med salatoppskrifter i kokeboka

Potetsalat med rødløk og kikerter

Potetsalat med rødløk og kikerter

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C.
  2. Vask potetene godt og del dem i båter. Bland dem med olje.
  3. Fordel potetbåtene ut over en stekeplate med bakepapir. Strø på salt, og stek potetbåtene midt i ovnen i ca. 25 minutter til de har fin farge og er gjennomstekte.
  4. Skyll kikertene godt i rennende kaldt vann og la dem renne godt av.
  5. Vask, skrell og skjær vårløk og rødløk i tynne ringer.
  6. Legg de bakte potetbåtene på et serveringsfat og bland med kikerter, tomater i båter og smuldret fetaost. Topp salaten med løk og ruccul
  7. Pisk sammen eddik, olje og sennep til dressingen. Tilsett salt, pepper og finhakket hvitløk.
  8. Hell dressingen over salaten eller server dressingen ved siden av.

Deilig potetsalat som tilbehør til f.eks. spekemat eller som en egen rett alene.

Lyst til å lage en annen potetsalat så se her

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Middagssalat med bønner og sjampinjong

Middagssalat med bønner og sjampinjong

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 250°C.
  2. Del sopp i to. Skrell og del løk i tynne skiver. Del paprika i to, fjern frø og hinner og skjær i strimler.
  3. Legg grønnsakene i en ildfast form, bland inn olivenolje og salt og pepper.
  4. Sett formen inn i ovnen og bak grønnsakene i ca. 10 minutter.
  5. Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem i kaldt vann, avkjøl, skrell og del dem i to.
  6. Rens og del salat i mindre biter.
  7. Hell væsken av bønnene og skyll dem i kaldt vann.
  8. Legg salaten på fat. Fordel grønnsaker og bønner over. Legg på halve egg og strø over hakket frisk kruspersille.
  9. Bland sammen olivenolje og balsamicoeddik og hell over salaten like før servering.

Skiver av ferskt brød smaker godt til.

Tips:  Salaten kan du spise som en egen rett til middag med brød til eller du kan servere den som tilbehør til annen middag. Det som er igjen, putter du i en boks og har til lunsj dagen etter.

Her finner du mange deilige salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Linsesalat med avokado

Linsesalat med avokado

Fremgangsmåte

  1.  Kok linsene i vann og salt under lokk i ca. 20 minutter. Avkjøl vannet og sil det så fra.
  2. Legg linsene på et fat.
  3. Du kan også kjøpe ferdige kokte linser (boks eller små kartonger) som du bare skyller i kaldt vann og lar renne godt av.
  4. Skjær salat i biter og del tomater i to.
  5. Del og ta ut kjøttet av avokadoene. Skjær kjøttet i skiver.
  6. Skjær rødløk i strimler/tynne ringer.
  7. Bland alt med linsene og strø over oliven.
  8. Finhakk chilien og strø halvparten over salaten sammen med ruccula.
  9. Til dressingen: Bland rømme med limeskall og -saft, resten av den hakkede chilien.
  10. Smak til med salt.
  11. La dressingen stå kaldt i minst 10 minutter.
  12. Fordel dressingen over salaten eller server den ved siden av. 

 Salaten serveres med nachochips.

Her finner du mange flere salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Rødbete- og kålrotsalat

Rødbete- og kålrotsalat

Fremgangsmåte

  1. Skjær eller riv brød i små terninger. Stekes til de er gylne og sprø i stekepanne med olje.
  2. Skrell og skjær rødbeter og kålrot i terninger på 2x2 cm. Legg i ildfast form og ha over 3 ss olje og litt flaksalt.
  3. Bakes i ovnen på 200°C i 10 minutter eller til rotgrønnsakene er møre.
  4. Legg grønnsakene over på serveringsfat og riv over osten. Ha på krutongene.
  5. Pynt med frisk timian og topp salaten med litt olje og nykvernet pepper.

Tips: Det er fantastisk å bruke rotgrønnsaker i salat. Her har vi brukt bakte terninger av rødbete og kålrot, men du kan selvsagt bruke det du finner i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Sammen med brødkrutonger og litt hvit geitost så blir det en mettende og kjempegod salat du gjerne kan servere til middag.

Mange flere deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Bulgursalat med bakte rotgrønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 225°C. Sett inn et stekebrett som skal bli varm. Bruk gjerne bakepapir.
  2. Skrell gulrøtter, persillerot og rødløk. Skjær grønnsakene i biter og løk i båter. Bland med olje, salt og pepper. Legg grønnsakene, unntatt løken, på det varme brettet i ovnen.
  3. Sett brettet midt i ovnen i 20-25 minutter eller til alt er mørt. Bland litt etter halve tiden med en stekespade, e.l. og legg i rødløken.
  4. Ta ut grønnsakene og la dem avkjøles litt.
  5. Kok bulgur etter anvisning på pakken.
  6. Rens sukkerertene og kok dem sammen med bulguren når det gjenstår 2-3 minutter av koketiden.
  7. Bland grønnsaker med bulgur, sukkererter, sitronsaft, og olivenolje. Smak til med salt og pepper.

Om du ønsker så kan du tilsette litt sprøstekt bacon, men det er ikke nødvendig.

Lyst på en annen salat så finner du  over 200 oppskrifter her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potetsalat med tunfisk

Potetsalat med tunfisk

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene, avkjøl, skrell og skjær dem i båter.
  2. Kok eggene i ca. 8 minutter. Skyll dem en stund i kaldt vann og skrell dem.
  3. La tunfisken renne godt av.
  4. Skjær løken i tynne ringer.
  5. Bland alle ingrediensene til salaten forsiktig sammen og legg på fat.
  6. Hakk kruspersillen og bland med crème fraîche.
  7. Smak til med salt og pepper.

Server salaten med dressingen og ferskt brød.

Lyst til å lage en annen potetsalat så se her

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Quinoasalat med sukkererter og kylling

Quinoasalat med sukkererter og kylling

Fremgangsmåte

  1. Stek kyllingfiletene i olje i en stekepanne, ca. 5 minutter på hver side.
  2. Kok quinoa etter anvisning på pakken.
  3. Skjær kyllingen i litt store biter.
  4. Del og rens paprika og skjær i skiver. Skjær tomatene i to og rens sukkerertene.
  5. Bland quinoa med kylling, paprika, sukkererter og tomater og smak til med salt og pepper.
  6. Del avokadoen og fjern steinen. Ta ut kjøttet og mos det med en gaffel.
  7. Bland avokado, hvitløk, litt limesaft, salt, pepper og noen dråper tabasco.

Server salaten med dressingen og godt brød.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Frukt.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet
Dagens rett

Med denne potetsalaten til middag får du brukt opp det du har i kjøleskapet

Dagens potetsalat inneholder nok vesentlig mer enn kun poteter. Like fullt er den lettlaget og mettende, og derfor noe du gjerne må servere utover sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her