Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.
Les hele sakenAase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele saken-
TEST
-
TEST
Spesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
-
TEST
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.
-
TEST
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
-
TEST
To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.
Les hele sakenLeskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.
Les hele sakenEntrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.
Les hele sakenSkalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.
Les hele sakenKommende kurs
-
Kommende kursEksklusiv vertikalsmaking: Smak 61 år gammel vin fra topprodusent
Bli med på en unik reise gjennom tiden, hvor du får sjansen til å smake på en sjelden samling Rioja-viner helt tilbake til 1964 fra det verdensberømte vinhuset.
Les hele saken -
Kommende kursSmak 8 fantastiske viner fra Piemonte
Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele saken -
Kommende kursCocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele saken -
Kommende kursSmak sommerens beste viner og finn din favoritt!
Bli med på en sommerkveld fylt med 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!
Les hele saken
Smak 8 fantastiske viner fra Piemonte
Den 22. september kan du nyte et bredt spekter viner fra en velkjent vinprodusent fra Piemonte.
Les hele sakenMakrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.
Les hele sakenStart hvalsesongen med denne supre retten som også kan lages på grillen
Siden tataki innebærer veldig kort kontakt med varme, er det en utmerket måte å tilberede det møre hvalkjøttet på, i panne eller på grill.
Les hele sakenPrøv deg på å lage klar tomatbuljong - det er knallgodt med dampet fisk og urter
Lager du din egen urteolje i tillegg, kan du klappe deg på skulderen, for de har du gjort en solid innsats for smaken. Og kanskje reddet godt modne tomater fra søpla?
Les hele sakenOm du ikke får nok ost, er dette det du skal gjøre med kyllingfileten til middag i dag
En enkel, men også smaksfyldig oppskrift hvor ost og kylling skaper magi i munnen.
Les hele sakenArticler - section 23 Right
Cocktailkurs: Lær å lage klassiske cocktails - med en tvist.
Den 11. september inviterer vi til et eksklusivt cocktailkurs hvor du lærer å lage 5 cocktails. Det er begrenset antall plasser – så vær rask!
Les hele sakenMiks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.
Les hele sakenSilvaner som smaker som en burgunder?
Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.
Les hele sakenHelfransk hvitvinskupp
Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.
Les hele sakenI denne salaten møtes norsk spekemat og en svensk ostefavoritt
Og du kan bruke det du har av spekemat - rester er perfekt. Har du litt rester av poteter, blir salaten enda mer mettende.
Les hele sakenHer er oppskriften på hvordan du lager hval i wok - må prøves
Hvalkjøtt som er i høysesong nå, har en spennende smak som kommer ekstra godt frem når vi woker kjøttet.
Les hele sakenGi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.
Les hele sakenRabarbra fra hagen og jordbær fra butikken gjør jobben i denne enkle smuldrepaien
Har du også en boks vaniljeiskrem er suksessen sikret.
Les hele sakenArticler - section 29 Left
** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.
Les hele sakenSlik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.
Les hele sakenBraai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.
Les hele sakenNår fisken gratineres med kamskjell blir den ekstra lekker
Velg de største makrellene til en rett som denne hvor fisken skal fileteres. Men du trenger ikke fjerne skinnet, for makrellen gratineres fra kjøttsiden. Men andre typer fisk er det snakk om skinnfri filet.
Les hele sakenGame of Thrones-stjerne løfter fjorårets spritz-hype til nye høyder
Sophie Turner er godt kjent for Game of Throne-fansen, og nå fronter hun sommerens kampanje for Hugo Spritz - som var fjorårets store spritz-hype.
Les hele sakenSpesialpol: To champagnehus og en nykommer blant favorittene - selv om den største uteblir
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
Les hele sakenDette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.
Les hele sakenBy på grillet makrell med eksotisk følge
Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.
Les hele sakenSlik steker du andebryst perfekt
Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen.
Les hele sakenArticler - section 34 Left
Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen
Kylling og risotto er en rett uten utløpsdato, og sammen med en nykommer av en vin, blir det ukas mat og vin-kombo.
Les hele sakenArticler - section 34 Right
Vi har testet årets rosévin - inkludert de beste under 200 kroner
Blant de drøyt 300 rosévinene vi har testet det siste året, for det meste årgang 2024 og 2023, finner du garantert noe for din smak og ditt budsjett. Også de beste rosevinene under 200 kroner hvor noen er latterlig billige.
Les hele sakenArticler - section 35 Left
Se alt det gode du kan lage med makrell
Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.
Les hele sakenArticler - section 36 Left
Genial restemat: Verdens enkleste tapas som kan varieres i det uendelige
Ekte fattigmannskost blir til den lekreste delikatesse med små grep. For denne tapasretten stammer fra en urgammel tradisjon.
Les hele sakenArticler - section 36 Right
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.
Les hele sakenArticler - section 37 Left
Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.
Les hele sakenArticler - section 37 Right
Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.
Les hele sakenArticler - section 38 Left
17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.
Les hele sakenArticler - section 38 Right
Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.
Les hele sakenArticler - section 39 Left
En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.
Les hele sakenArticler - section 39 Right
Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.
Les hele sakenArticler - section 40 Left
To fra denne porteføljen er noe av det mest spennende blant de sterkere nyhetene i mai
Vi snakker vellagret sherry, men også historiske sørfranske sterkviner. Samt drikke som passer perfekt inn i mai
Les hele sakenArticler - section 40 Right
Slik setter du sammen et fristende koldtbord
Koldtbord er ingen kunst med de herlige oppskriftene du finner her.
Les hele sakenArticler - section 41 Left
Ferietips for vinelskeren: Slik opplever du Franciacorta på to hjul
Som inngangsport til Alpene i Nord-Italia har vinområdet Franciacorta DOCG en dramatisk natur som likevel innbyr til sykkelturisme i behagelig tempo, og med ekstra god hjelp av el-sykkel.
Les hele sakenArticler - section 41 Right
Leken kombinasjon av and og appelsin med perfekt vinfølge i glasset
Når saftig and og vin fra Argentina møtes i harmoni, får også du en gyllen mulighet til å skinne som vertskap.
Les hele sakenArticler - section 42 Left
Du kan fint lage en drink med to ingredienser. Denne gir maks uttelling
Det sørger kombinasjonen av whisky og ingefærøl for.
Les hele sakenArticler - section 42 Right
Mainyhetene i basis: Champagnefest i flere formater
Champagnehylla får fint besøk i mai. Også blant hvitvinene er det noen godbiter i det øvre prissjiktet, samt et godt kjøp under 200 kroner.
Les hele sakenArticler - section 43 Left
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.
Les hele sakenArticler - section 43 Right
For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.
Les hele saken