Tomatterte med ovnsbakte øltomater
Aperitif

Tomatterte med ovnsbakte øltomater

Denne oppskriften gjør stas på tomater og inkluderer øl som fremhever tomatenes herlige smaker. Terten gjør seg utmerket som hovedrett, tilbehør, eller på koldtbordet.

Fremgangsmåte

Ovnsbakte øltomater:
Begynn noen timer tidligere med å lage de ovnstørkede tomatene.
Sett ovnen på 120 grader og legg et bakepapir på stekebrettet.
Ha tomatene og de andre ingrediensene i en bolle, og bland godt sammen.
Spre tomatene på stekebrettet, med snittsiden opp, og stek i 1,5 timer.
Sett til side og la tomatene avkjøles.

Tomatsaus:
Plasser alle ingrediensene i en gryte og kok opp.
La det hele reduseres til en tykk saus (tar ca. 30-45 minutter og kan gjerne gjøres på forhånd).

Selve terten:
Forvarm ovnen til 200 grader. Plasser butterdeigplatene på et bakepapir og rull dem ut litt. (Lag gjerne enda mindre terter, eller kombiner platene for å lage én stor terte.)
Marker en ca. 1 cm bred marg langs kantene av butterdeigen og bruk en gaffel til å lage mange små hull innenfor margen.
Forhåndsstek butterdeigen i 8-10 minutter.

Spre tomatsausen innenfor margen på den forstekte deigen, og plasser de halverte tomatene på toppen med snittsiden opp. 
Spre deretter de ovnsstekte tomatene over. Dersom du vil ha på andre ingredienser i tillegg, legger du på dem også.

Stek i 20 minutter eller til deigen er gyllen.

La terten kjøles av litt før du legger på eventuelle andre toppinger som fersk basilikum, parmesan, oliven, burrata e.l.

Lyst på andre oppskrifter på pai? Her finner du de

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her