Salat med sei, rødbeter og endivesalat
Godfisk.no

Salat med sei, rødbeter og endivesalat

At seiens hverdagsimage fortsatt henger ved er synd. Med sei kan du lage utrolig mye godt, ikke minst til fest. Det er denne oppskriften et godt eksempel på.

Fremgangsmåte

Kok opp vann med fiskebuljongterning eller fiskekraft. Skjær fisken i terninger, ca 2 cm, og legg dem i det kokende vannet. Kok opp og sett til side.

La fisken avkjøles i kokevannet. Varm opp oljen i en stekepanne og surr løken til den er myk. Tilsett rødbetene og la det surre ytterligere et par minutter. La det avkjøles.

Anrett salat, løk, rødbeter og sei på tallerken. Visp sammen olivenoljen og balsamicoeddiken til vinaigretten og smak til med salt og pepper. Drypp dressingen over salaten. Dryss litt gressløk over før servering.

Tips1:
Retten blir aller best med saltbakte rødbeter. Hele små rødbeter bakes på et lag av grovsalt ved 175 grader i 30-40 minutter eller til de er myke. Avkjøl litt før de skrelles og kuttes i terninger 

Tips2: Server med nystekte rundstykker.

Slik lager du fiskekraft

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten
Dagens rett
Egg bakt i parmaskinke med syltet rødløk

Dette blir snadder på 17. mai-frokosten

Parmaskinke og egg er festutgaven av egg og bacon. Med syltet rødløk på toppen får retten ekstra karakter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her