Risotto al Barolo
Tenuta La Volta Cabutto

Risotto al Barolo

Barolo i risottoen gjør den ekstra eksklusiv, men også ekstra smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne skiver og stek dem lett i litt smør og olje samt laurbærbladene.

Grav ut margen av beinet og mos det med en gaffel. Tilsett margen i løkblandingen og la den smelte mens du rører jevnt. 

Når alt er godt blandet og løken er myk, tilsett 1 dl barolo sammen med salviebladene. Kok inn ved svak varme. 

Skru opp varmen og tilsett risen. Rør godt helt til risen ikke lenger er klebrig. 

Ha så i resten av baroloen og la koke ved sterk varme til vinen er absorbert. 

Tilsett så kraften litt etter litt mens den koker opp. Til slutt har du oppi smøret og parmesanen. Rør godt og legg på lokk. Trekk av platen og la stå for å godgjøre seg.

Tips:
Risottoen skal ikke være helt kompakt men lett flytende og riskornene al dente, men ikke harde/tørre.  

Kverne over godt med svart pepper ved servering. 

 

Sendt inn av Tenuta La Volta Cabutto

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere
Dagens rett

Filet av reinsdyr er noe av det edleste du kan servere

Så elde råvarer trenger veldig lite smakstilsetning. Dette viltmåltidet gjør helgemiddagen ekstra vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak
Dagens rett

Når blåskjell tilberedes slik som her, får de ekstra god smak

Blåskjell er like perfekt som kveldskos, som forrett eller hovedrett. Prøv denne spennende oppskriften hvor du får brukt opp rester i barskapet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin
+

Her finner du novemberutgaven 2024 av Apéritif magasin

Bli med til Bar Amour i Oslo, Henriot i Champagne, Sassicaia i Bolgheri. Samt ikke minst Campania, Sicilia og Bangkok.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Francesco Marzola er Europas 7. beste

Etter å ha deltatt i Best Sommelier of Europe, Africa & Middle-East ble det en sjuende plass for Francesco Marzola.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 10. mars

Vinosus 2025 - Vinmessen du ikke vil gå glipp av

Bli med på vinmessen hvor du kan smake flere hundre viner fra over 50 forskjellige produsenter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør
Ukens drink

Gi Irishen en luksuriøs norsk smak med akevittlikør

Irish Coffee kommer til å bli norsk for alltid etter denne som er basert på akevittlikøren Luksuskarsk som har smak av så vel hasselnøtt som kaffe. Prøv også vrien på Espresso Martini.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her