Panzanella - klassisk toscansk brødsalat
Apéritif

Panzanella - klassisk toscansk brødsalat

Denne klassiske italienske brød-og-tomatsalaten er en av de aller beste måtene å nyte solmoden tomat. Frisk, syrlig og sommerlig, men samtidig mettende nok til å spise som en lett middag eller lunsj.

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 250C med grillelement. 

Ha løkskivene i en bolle med iskaldt vann og en liten klype salt. 

Del paprikaen i to, ha ut kjernene og legg på et stekebrett med skinnsiden opp. Stek i ovnen til skinnet er svart ca 15 minutter. Ha i en plastpose og knyt godt igjen. 

Kutt de største tomatene i tykke skiver og de mindre i båter. Ha tomatene i et dørslag som du setter over en bolle og salte dem med en klype salt. La tomatene renne av seg mens du fullfører salaten. 

Riv brødet i mindre biter, på størrelse med tomatbåtene, og ha i en stor salatbolle sammen med eddik. Hell vannet av løkskivene og ha i salatbollen sammen med kapers. Ta paprikaen ut av plastposen, og skrap av så mye av det sorte skinnet som du kan og kutt i lange strimler og ha i salatbollen. Press tomatene forsiktig for å få ut den siste juicenog ha tomatene i salatbollen. 

Rør inn finhakket ansjosfillet og hvitløksfedd i tomatjuicen. Visp inn olivenolje til du har en tykk dressing. Smak til med salt og pepper. 

Hell dressingen over salaten og bland godt. Dander salaten med revne basilikumblader. La salaten stå i 15 minutter, slik at alle smakene får utviklet seg og brødet får sugd til seg dressingen.

Her finner du flere fristende salater

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten
Dagens rett
Rømmegrøt med semulegryn

Prøv en litt lettere vri på rømmegrøten

Denne oppskriften er ikke fullt så mektig som den laget med bare rømme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her